zaterdag 8 december 2012

De strips van deze week

Slechts drie pagina's aan nieuwgepubliceerde strips deze week. De enige papieren strippagina is de nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 50-2012). Geschreven in samenwerking met collega-scenariste Saskia Janssen en gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een man die in zijn eentje tussen allemaal vrouwen in de bios zat bij een echte vrouwenfilm. Okee, we hebben de situatie omgezet naar een tienermeisjesfilm en het tweede deel van de gag bedacht aan de hand van de karakters van Thomas, Karlijn... en Germaine.
De gag werd ook weer getekend door een duo en wel de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

En dan nog een strip van twee digitale pagina's, met Joe Carioca in de hoofdrol, te vinden in de extra pagina's van de digitale Donald Duck van deze week (nr 50-2012).

(Illustratie: Jose Colomer Fonts, © Disney, bron: I.n.d.u.c.k.s)

Dit verhaal is eigenlijk gebaseerd op een van de eerste pagina's van het allereerste Joe Carioca verhaal, dat in Nederland in de jaren 80 in Donald Duck werd gepubliceerd en later ook in album onder de titel 'Een vagebond op vrijersvoeten'.  Joe heeft zich namelijk helemaal in het net gestoken voor een afspraakje met de schone Marguerita, die hij heeft wijsgemaakt dat hij bankier is.
En aan alles gedacht, behalve aan een sigaar! Gelukkig heeft Joe een vaste truc om aan gratis sigarenpeuken te komen. En die truc verwijst dus naar een klassieke scene uit dat eerste Joe Cariocaverhaal.
Het verhaal dat nu digitaal in de nieuwe digitale Donald Duck werd gepubliceerd werd getekend door de Spaanse tekenaar José Colomer Fonts en eerder gepubliceerd in Donald Duck 6-1999.

Geen opmerkingen: