maandag 3 december 2012

Max Miller in kleur

Terwijl buiten de wereld langzaamaan wit kleurt, krijgt ons nieuwe Max Miller verhaal  'De Orde van de Blauwe Steen' juist steeds meer kleur. Afgelopen plaatste IJsbrand op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) een eerste plaatje van dit nieuwe verhaal in kleur. Plus de totstandkoming daarvan. Dit is trouwens niet alleen voor de tekenaar een leuk proces om mee te maken, maar ook voor de scenarist. Je schrijft een plot, een synopsis, die vervolgens in de vorm van een uitgewerkt scenario al wat meer 'kleur' krijgt. En ja, dan geef je het uit handen en gaat de tekenaar met je verhaal aan de slag. Om vervolgens het verhaal en de personages die je (in dit geval samen) had bedacht, tot leven te zien komen in een potloodschets...


...geinkte tekening...


en uiteindelijk in complete ingekleurde plaatjes.


En dan zijn we er natuurlijk nog niet, want als het laatste plaatje is ingekleurd en de teksten in de juiste balloons zijn geplaatst, dan wordt je verhaal ook nog eens (voor)gepubliceerd.
Daar hebben we natuurlijk met de Max Miller, De Orde van de Blauwe Steen nog geen  voorbeelden van, maar al wel van de aankondiging van het verhaal in de 100ste Eppo. IJsbrand plaatste afgelopen weekend ook de complete cameoplaat op de Max Miller Sttrips blog, dus voor iedereen die het gemist heeft:
(Illustraties: IJsbrand Oost)


Veel plezier allemaal!

Geen opmerkingen: