woensdag 1 juni 2011

HELP ME, RHONDA - JOURNAAL, episode 21.

Waaaaaaaaauw!! Even beduusd, hoor!
Ik doe het ook nog maar even hier: Zeeeeeeeeeeeer veel dank voor al jullie reakties op de HMR posting hieronder. Dat is wel erg leuk, zeg, om te merken dat jullie zo willen meedenken met deze stripkluizenaar en z'n maffe project! Ga daarmee vooral door! Ik ga bijvoorbeeld meteen meer op die Engelstalige spellingschecker letten! Otto natuurlijk speciaal nog bedankt voor alle tips! Ik ga zeer goed bekijken wat ik er allemaal mee kan. Ik wordt er helemaal enthousiast van!

Afgelopen zaterdag trouwens nog bij een BNS debat geweest over mogelijke veranderingen rondom auteursrechten mbt strips. Daar was ook een vertegenwoordiger van de fameuze "Piratenpartij", die naast allerlei onzin ( "voorkom vooral dat artiesten rijk worden, anders houden ze op met produceren . . .") maar bleef hameren dat stripmakers moesten gaan  pionieren met "nieuwe verdienmodellen".

Nieuwe verdienmodellen!!! Een zucht door de zaal. Niet alleen moeten we in dit internet tijdperk topstrips proberen te maken, wij poppetjestekenaars moeten daarnaast blijkbaar ook gloednieuwe economische systematieken gaan ontwikkelen waar alle klassieke mechanismen beginnen te haperen. Huh? Wij?

En toch. Wieweet. Precies dát ben ik hier begonnen te onderzoeken. Juist nu het internet nog een beetje het wilde westen is. Wij stripmakers produceren per slot die . . . eh . . ."content"?

Okee. Nu dus aan de gang met de tips! Ik ga het bestuderen. Benieuwd wat ik tegenkom! Heb wel geduld met me, hoor, want uw tekenaar is hier op extreem onbekend terrein. Blijf meedenken en hou het in de gaten.

(Illu's allemaal uit de strip, maar staan een beetje door elkaar.)

3 opmerkingen:

Otto zei

Hoi Hans,
Graag gedaan. Mijn gewrichten gaven gisterennacht bijna licht en de pijn was niet te doen maar ik wil Rhonda lezen!
Kijk even naar deze clip
http://www.youtube.com/watch?v=fSi4HHNOnd0&feature=related
Dat heb je nodig. Een Mission Statment of een Business Proposal. Daar wil ik je graag bij helpen maar niet via de blog. Daar heb ik een een brainstorm sessie voor nodig en daar is dit "hippe" medium niet voor geschikt.
orlando-vakantie@wanadoo.nl

Hans van Oudenaarden zei

Hee Otto!
Heel mooi clipje. Dit lijkt me inderdaad de tijd om eens te f i l o s o f e r e n waar het echt om zal moeten gaan straks. Wat écht van belang gaat zijn. Ook strip is immers rap bezig z'n klassieke "massacultuur"karakter verliezen.

Is de "future of the comicbook business" straks ook "personal relationships" en "fewer clients, less money"?

Interessant EN vaag. Want daarna wacht onvermijdelijk de stap naar de harde praktijk.

Dank voor je aanbod, zeg. Ik ben immers op erg onbekend terrein hier. Misschien moeten we inderdaad maar es afspreken. Ik stuur je wel een mailtje.

"How long do you give him?"
"About a week."

Otto zei

Ooit, tijdens een seminar, heeft een goeroe mij dit stukje film laten zien. Buiten het feit om dat het een hele aardige film is komt de kern van wat je als bedrijf of als mens (en de combie van die 2) wil hier goed naar voren. Dit heb ik in mijn latere werk meegenomen om erachter te komen als ik een ICT afdeling moest gaan structureren of reorganiseren wat de directie precies wil, en de users, en de managers van de betreffende afdelingen.
Ik stel dus alleen de vragen en jij komt erachter wat je nu uiteindelijk wil. Het is honderd procent jouw ding. Vandaar uit kunnen we dan alle voors en tegens bepalen en wat je nodig heb (bepalen van resources, valkuilen, critial path, afhankelijkheden, contradicties enz). Dat klinkt ingewikkeld maar dat gaat heel natuurlijk. Dan wordt het dus concreet. (dat less money levert hem uiteindelijk veel meer op, ook money, en dat is zeker belangerijk!)
Rumer - Slow
http://www.youtube.com/watch?v=jvYUfwMBCrU