donderdag 2 juni 2011

De verdronken paarden van Ameland, episode 3: Persbericht

Gisteren verscheen zomaar opeens op de Amelandboekenblog (http://amelandboeken.blogspot.com/), een persbericht van Persbureau Ameland over de film "Penny's Shadow" en het stripalbum "De verdronken paarden van Ameland" dat, zoals uit het persbericht blijkt, daar vanaf volgende week donderdag te koop zal zijn. En dat ook niet alleen, de Amelandboekenblog had ook de primeur van de cover van het album. Wilde een en ander natuurlijk meteen ook op deze blog plaatsen, maar helaas was Hans me net voor met nieuwste Rhonda-Journaal. Met één dag vertraging, plaats ik het hier alsnog, uiteraard compleet met cover:

VERDRONKEN PAARDEN VAN AMELAND

ALKMAAR – Het verhaal van de verdronken reddingbootpaarden vormt een belangrijk deel van het verhaal van Penny’s Shadow, de film die op Ameland is opgenomen en die 5 juni in Amsterdam in première gaat. Het drama is tevens uitgangspunt voor een stripboek met de titel: ‘De verdronken paarden van Ameland.’

(Illustratie: Paola, © Holco Publications)

De samenwerking tussen het tijdschrift Penny en de bioscoopfilm Penny's Shadow uit zich in het zeer unieke gebruik van striptekeningen op het grote doek. Strips vormen een belangrijk onderdeel in het magazine Penny. Vandaar dat regisseur Steven de Jong met behulp van herkenbare striptekeningen ‘Penny’ in de film wilde brengen.

In de inrichting van het atelier van de striptekenares en overleden moeder van Kai zijn prachtige, verhalende tekeningen verwerkt. Het drama van de reddingspaarden van Ameland wordt bovendien aan het begin van de film verteld door striptekeningen, ondersteund door de vertellende stem van actrice Monic Hendrikx.

Holco Publications heeft deze speciale tekeningen laten maken om de film te verrijken, die in verschillende lagen zijn opgezet. Planet X FX uit Amsterdam heeft de verschillende lagen bewerkt en op deze wijze de tekeningen tot leven gebracht.

Het stripalbum ‘De verdronken paarden van Ameland,’ met het echte verhaal van de ramp op Ameland, gaat € 6,95 kosten en is vanaf 9 juni 2011 tot oktober 2011exclusief op Ameland te koop bij meerdere verkooppunten en de VVV kantoren. Na oktober ligt het overal in Nederland in de winkels. Auteur van het stripalbum is Frank Jonker. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt tijdens de première in de Hollandse Manege in Amsterdam en is opgedragen aan Marijke Metz, overgrootmoeder Piet Tuijnman, oprichter Holco Publications BV.

Geen opmerkingen: