zondag 12 juni 2011

De nieuwe strips van deze week

Nog steeds geen nieuwe GRNVLD in de bus. Vanwege Pinksteren zal het nu niet eerder dan woensdag worden, neem ik aan. Of Caroline, kun jij niet een tipje van de sluier oplichten? Ligt het nieuwste nummer inderdaad al sinds vrijdag in Baarn in de winkels? En wanneer kunnen de Groeneveld-donateurs het nieuwe nummer dan in de bus verwachten?
Gelukkig liggen er intussen wel twee andere bladen in de winkel, waar het een en ander over te melden valt. Zo verscheen er deze week in de nieuwe Tina (nr 24-2011) weer een Nick en Simon waarvoor ik het scenario mocht schrijven. De laatste in een serie van negen verhalen waarvan de ideeen afkomstig waren van de Tina-redactie zelf. Het onderwerp van deze week is datgeen wat ieder mens elke dag wel wil: slapen. Maar als je om half vier ’s nachts thuiskomt na afloop van een concert en de bouwvakkers gaan om zeven uur ’s ochtends in jouw straat al aan de slag, komt daar uiteraard weinig van. En omdat Volendam, naar het schijnt, vrij dicht bij Amsterdam ligt, is speciaal voor deze strip in navolging van de grote stad niet alleen de straat bij Simon, maar ook die bij Nick opengebroken. Zodat er bij beide heren van slapen niet veel komt. En dat is niet handig als je s’middag weer een optreden hebt in het bejaardentehuis.
Hoe een en ander met elkaar te verenigen is, lees je deze week op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup-studios.

En behalve Tina is ook de nieuwe Sesamstraat (juni 2011) verschenen. Met daarin op bladzijde 4 en 5 na maanden afwezigheid weer eens een van m’n Bert en Ernie-verhalen. Een verhaal naar aanleiding van de jaarlijkse Buitenspeeldag, waarin er ook bij Bert en Ernie geen auto’s in de straat rijden. Behalve de autootjes van Ernie natuurlijk. Deze strip werd al eerder gepubliceerd in Sesamstraat 9-2009 en werd getekend door onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studios.


(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

Wel helemaal nieuw is de Elmo-strip op bladzijde 22: Stoepkrijten. Een thema dat trouwens in deze Sesamstraat regelmatig terugkeert, zelfs in de Bert en Ernie-strip.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Maar waar het eigenlijk om gaat in deze tekstloze strip is de Elmo en Zoë samen stoepkrijten. Tot ineens Zoë’s krijt op is en Elmo nog maar één krijtje over heeft. Hoe speel je dan nog verder met zijn tweeen? Hoe Elmo dat oplost, lees je deze maand in de nieuwe Sesamstraat. Het verhaal werd als vanouds weer getekend door Jutta Langer.

Prettige Pinksterdagen allemaal!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De GRNVLD is inmiddels aangeleverd bij de distributeur, maar die heeft vanwege het Pinksterweekend de verzending nog niet uitgevoerd. Ik ga er vanuit dat dat begin volgende week gebeurt. Zelf heb ik het blad ook nog niet gezien,alleen de PDF.

Caroline

Frank Jonker zei

Ha Caroline,

Bedankt voor de info. De nieuwe GRNVLD is hier gelukkig intussen wel binnengevallen. En de post over de nieuwe GRNVLD heb ik zojuist op deze blog geplaatst

Hartelijke groeten,

Frank