donderdag 9 juni 2011

De verdronken paarden van Ameland, episode 5: Ameland-dag!!!

Goedemorgen! Het is vandaag donderdag 9 juni en dat betekent dat het stripalbum De verdronken paarden van Ameland vanaf vandaag te koop is op Ameland. Voor alle Amelanders en iedereen die de komende tijd van plan is om naar Ameland te gaan, is het stripalbum met het waargebeurde verhaal over het drama acht reddingspaarden in 1979 te vinden bij de Amelandse VVV en alle verkooppunten op het eiland. De rest van Nederland zal nog even geduld moeten hebben. Vanaf oktober is het album ook in alle winkels op het vasteland te koop.

Het album werd afgelopen zondag op de Penny Fanshow in Amsterdam gepresenteerd. Na de officiële premiere van de film “Penny Shadow” reikte filmregisseur Steven de Jong het eerste exemplaar van De verdronken paarden van Ameland uit aan burgemeester Albert de Hoop van Ameland. Een en ander werd gepresenteerd door Ewout Genemans. Een foto van die uitreiking is sinds maandag te vinden op de site van Persbureau Ameland (http://www.persbureau-ameland.nl/) En iedereen die niet op Ameland woont of daar nog niet meteen naar toe gaat, kan op diezelfde site alvast een viertal pagina’s uit het album bekijken: http://www.persbureau-ameland.nl/pages/nieuws.aspx?id=0f2a23d3-7463-4fa7-85e5-eaaa6152c704

Inmiddels is ook op stripinformatie-site Stripster (http://www.stripster.eu/)
een bericht verschenen over het stripalbum De verdronken paarden van Ameland. Met dank aan Robin Schouten. En als ik het bericht dat daarboven staat mag geloven, hebben we morgen nieuws over de nieuwe GRNVLD!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een album met de potloodtekeningen? Leuk!! Die versie komt straks in heel Nederland ook uit? Succes! -J-.

Frank Jonker zei

Ha -J-,

Klopt helemaal. Als het goed is, ligt dit album, met de potloodtekeningen, vanaf 1 oktober in heel Nederland in de winkels.

Hartelijke groeten,

Frank