vrijdag 5 februari 2021

...en de andere publicaties van deze week

 


Behalve het nieuwe Vrolijke Stripverhalen van Donald Duck-album verschenen er ook een aantal publicaties in de nieuwe Eppo (nr 3-2021) en op internet. Natuurlijk gaat Hans ook deze week weer door met de voorpublicatie van 'Als de beer ontwaakt 1: Wynona' en wel op pagina 36 t/m 39 van de nieuwe Eppo. Dan lijkt Tani niet te willen helpen uit de nogal wanhopige situatie waarin ze beland is. Maar dan ontwaakt letterlijk de beer in hem en weet hij Tani op spectaculaire wijze te ontzetten. 

Dan komen we ook te weten dat de beer blijkbaar alleen in Dans verbeelding bestaat en niet voor anderen zichtbaar is. Of, zoals Dan bedenkt, verdwijnt zodra hij aan zijn woede toegeeft. Tani is Dan dankbaar, maar heeft ook meteen nieuwe plannen voor haar revolutie en heeft zelfs nieuwe, schokkende informatie voor Dan.

Op pagina 11 t/m 13 van de nieuwe Eppo vind je de Eppo Galerie, die geheel gewijd is aan een hommage aan Franka. Bij gebrek aan stripbeurzen vroeg Franka-fan Rob Lamping diverse auteurs hun eigen versie te tekenen van de cover van het Franka-album 'De ondergang van de donderdraak'. Je ziet onder andere hommages van Apri Kusbiantoro, Dick Heins, Fred de Heij, Luk Martens, Ed van der Linden, Eric Heuvel, John Heijink en bovenstaande plaat getekend door IJsbrand. Met in de hoofdrol Eva, die voor de Max Miller-versie van De ondergang van de donderdraak de hoofdrol overneemt van Franka. Maar toch is er ook deze plaat ook een rol voor Max zelf weggelegd. In een van de volgende nummers van Eppo kunnen we ook hommagetekening van Hans en Danker Jan verwachten.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

En dan van Eppo naar internet. De speciale liefdadigheidsstripveiling die Charel Cambré en Kurt Morrisens organiseerden om goede vrienden van Charel uit de nood te helpen, loopt morgen na 20.00 uur af. Voor de originele pagina uit Max Miller, Schaduwspel is tot nu toe 140 geboden, Dus wil je deze pagina graag in je bezit krijgen, vergeet dan niet vandaag en zeker morgen te bieden.

Inmiddels weten we ook dat de digitale versie van Heroes Dutch Comic Con morgen niet door zal gaan. Dit in verband met de in Nederland nog altijd geldende avondklok, die de voorbereiding helaas onmogelijk maakt. De schetsen van Hel en Julia voor dit festival maakte zullen dus helaas moeten blijven liggen tot de eerste volgende beurs- of festivalgelegenheid.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Maar er is ook goed nieuws. Danker Jan plaatste de voorlaatste prent voor de Hel 'Big adventures' portfolio, inmiddels volledig in kleur, op zijn Facebookpagina, met daarbij het volgende bericht:

De voorlaatste prent van de portfolio van Hel. Net als alle andere ingekleurd door Wilma Leenders waardoor alles weer net op een ander niveau komt te liggen.
De wind heeft wat tegen gezeten, waardoor alles een paar keer doorgeschoven moest worden. Maar het schetsboek wordt deze maand nog geleverd. En ijs en weder dienende, de portfolio een paar weken daarna.

En tenslotte nog een Facebookbericht, maar dan afkomstig van de Facebookpagina van Tim Artz: En dat betreft het Speurneuzenverhaal 'De spookdief van Tower Bridge dat twee weken geleden in Donald Duck verscheen en waarvoor Tim het tekenwerk verzorgde. En hoe!

(Illustraties: Tim Artz)

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: