vrijdag 19 februari 2021

Tina Modeboek 2021...


(Illustratie: © DPG Media)

Deze week nieuw in de winkel het Tina Modeboek 2021. Een album boordevol modetips, stijladviezen, puzzels, quizzen en maar liefst 52 pagina's strips. Waaronder twee verhalen van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik samen met Saskia Janssen het scenario schreef. 

Als eerste kom je op pagina 43 de gag 'Jan sms't' tegen. Alleen gaat deze gag nu, negen jaar nadat we hem schreven, niet meer over sms maar over Whatapp. Karlijn probeert haar vader het een en ander bij te brengen over Whatsappen. Iets waar Jan dankbaar gebruik van maakt, zeker al hij zijn dochter even later snel wil proberen te bereiken.  Maar of Karlijns uitleg  nou wel helemaal klopt?  De gag werd ook getekend door een duo en wel de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en werd eerder in gepubliceerdTina 16-2013.

Daarna op pagina 59 t/m 61 het langere verhaal 'Het schoolbal'  Het bal bij Karlijn en Germaine op school heeft  een maatschappelijk thema dat nog steeds actueel is: tolerantie en respect. Maar hoe beeld je dat als meisje samen met je date voor het bal uit? En hoe krijg je een date die dat uit kan beelden? Met dat laatste probleem kampt Germaine, omdat concurrente Hester haar net voor is en haar in alles lijkt af te troeven. Maar dan komt Catootje op een idee. Een idee waarin Gertje een prominente rol speelt. Het feit dat Saskia net moeder was geworden toen we dit verhaal schreven heeft ook alles te maken met de reactie die Gertje in dit verhaal uitlokt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en werd eerder gepubliceerd in Tina 16-2016.

Geen opmerkingen: