vrijdag 12 februari 2021

Donald Duck Klusjes-special

(Illustratie: @ Disney)
 Deze week nieuw in de winkel de Donald Duck Klusjes-special. Speciaal voor deze special schreef ik samen met collega Paul Hoogma. een verhaal met Katrien, Minnie en Clarabella in de hoofdrol dat te vinden op pagina 14 t/m 21. 

(Schets: Paul Hoogma)

Katrien organiseert een high tea voor haar vriendinnen maar het weer gooit roet in het eten. De drie besluiten speciaal voor dit soort gevallen een tuinhuisje te bouwen. Dat gaat ze goed af, al speelt het weer hen af en toe parten en is de een wat handiger met alles dan de ander. 


Door omstandigheden had het scenario voor dit verhaal een heel korte deadline. In een paar dagen tijd schreven we een verhaal waarin die drie dames flink aan het klussen waren en waar bij ze uiteindelijk een high tea konden houden in hun eigen tuinhuisje. 

Maar we misten wel de overtreffende trap van de verhaallijn rond de weeromstandigheden in dit verhaal. Gelukkig zag Donald Duckredacteur Jos Beekman die wel en schreef daarmee een spectaculair einde aan dit verhaal. 

Voor de liefhebbers plaats ik de oorspronkelijke afloop hier op de Bob Evers Strip blog. Kijk en vergelijk met de uiteindelijke versie in de nieuwe Donald Duck Klusjespecial, 

Geen opmerkingen: