woensdag 24 februari 2021

Nieuws van in en na het weekend

 Oei, kwam ik zomaar drie dagen lang niet aan de blog toe. En ik had me nog zo voorgenomen onderstaand bericht zondagochtend vroeg te posten. Maar helaas kwam het er door diverse omstandigheden niet van. Hierbij als nog, met enige vertraging, de post die ik eigenlijk zondagochtend had willen plaatsen:

Er is er één jarig.... en dat is Hans!!!


Feest op de Bob Evers Strip blog! Vandaag, 21 februari, is Europa's beste en meest veelzijdige striptekenaar jarig! De tekenaar van onze eigen Bob Evers-strip, van Puppy from Hell waarvan het eerste album eind vorig jaar verscheen, van Rhonda, Hans eerste eigen internationaal bekende striptrilogie waarvan het eerste album bovendien werd bekroond met de Stripschappening voor het album van het jaar 2013 in de categorie Avontuur en vermaak en natuurlijk van de nieuwe striptrilogie Als de beer ontwaakt, waarvan de voorpublicatie van het eerste deel ''Wynona'' in Eppo net is afgerond en waarvan we later dit jaar het album verwachten en van vele, vele andere strips.
Hans, nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag, nog vele, vele jaren en maak er vandaag een fantastisch leuke, gezellige, creatieve, inspirerende en feestelijke dag van.

Gelukkig hadden we er wel aan gedacht Hans een kaartje te sturen voor zijn verjaardag. Het Stripschap had overigens hetzelfde euvel, want pas maandag verscheen het volgende bericht op de Facebookpagina van het Stripschap.

(Foto: Peter Beemsterboer)

Tot onze grote schrik kwamen we er vanmorgen achter dat we gisteren de verjaardagen van twee hoofdrolspelers van de Nederlandse strip waren vergeten te feliciteren met hun verjaardag.
Hans van Oudenaarden is 62 jaar geworden en Fred de Heij 61 jaar. Allebei met hun strips zeer succesvol in Eppo Stripblad. Beiden staan hoog genoteerd in de Enquête 2020, Haas van Fred op de vijfde plaats en Jenny Pine op de zevende plaats. Wynona van Hans een paar plaatsen lager, maar daar tegenover staat dat zijn werk in het buitenland heel populair is. 
(Foto: Robin Schouten)

Fred is momenteel voor een groot aantal kranten een nieuw verhaal van Kapitein Rob aan het tekenen. In StripNieuws heeft hij een eigen column. Kortom, beide heren doen het uitstekend. Gefeliciteerd nog met jullie verjaardagen en succes!

Natuurlijk ook Fred, van harte gefeliciteerd en nog vele, creatieve en inspirerende jaren.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Op diezelfde zondag, 21 februari plaatste Danker Jan wel van de complete versie van de plaat-in-progress die eind vorige week al te zien was op de Facebookpagina van Danker Jan. En nee, het blijkt geen onderdeel te zijn van het nieuwe avontuur van Hel 'Het verloren goud van Troje'. Wat dan wel? Dat lees je in de bijbehorende info.

Laatste prent voor de portfolio. Zo'n tekening die pas echt leuk wordt nadat Wilma hem ingekleurd heeft.

En tenslotte plaatste ook Saskia Maasbommel onderstaand Facebookbericht over het verschijnen van het Tina Modeboek en de twee verhalen van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik  het scenario samen met haar schreef. Toen overigens nog onder de naam Saskia Janssen. 
(Bron: Facebookpagina Saskia Maasbommel)
Meer over het Tina Modeboek lees je in mijn post van afgelopen vrijdag hier op de Bob Evers Strip blog.

Geen opmerkingen: