zaterdag 30 januari 2021

Donald Duck 5-2021

(Illustratie: © Disney)

 Ook deze week weer drie nieuwe stripverhalen in de nieuwe Donald Duck (nr 5-2021). 

We beginnen met Willie Wortel, te vinden op pagina 26 t/m 29. Door de vele uitvindingen die door klanten nog niet zijn opgehaald, kampt Willie met ruimtegebrek in zijn werkplaats. Om dit op te lossen probeert hij zijn werkplaats achtereenvolgens in de lengte en in de hoogte te vergroten, maar dit is zeer tegen de zin van zijn buurman. Uiteindelijk geeft Willie zijn werkplaats alleen van binnen een extra dimensie. En dat lijkt een goede oplossing, ware het niet dat ook dan de buren weer roet in het eten gooien. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Maria José Sánchez Núnes.


(Schets: Paul Hoogma)

Vervolgens op pagina 33 t/m 35 Goofy in 'Het ijsfeest', een verhaal waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma schreef. Bij Goofy in de buurt wordt een ijsfeest gehouden. En Goofy denkt goede zaken te doen met de verkoop van ijsjes, totdat blijkt dat het om een ijsfeest op de kunstijsbaan gaat met schaatswedstrijden en dergelijke. Goofy lijkt dus voor niets gekomen te zijn, tot Mickey hem vraagt mee te doen met de schaatswedstrijd voor volwassenen. Het verhaal werd getekend door de Italiaanse tekenaar Massimo Fecchi.

(Schets: Paul Hoogma)

En meteen daarna op pagina 36 t/m 42 het Oom Dagobert, de magische verf, waarvoor ik eveneens het scenario samen schreef met Paul Hoogma. Oom Dagobert krijgt een aanbod om via zijn veilinghuis het werk van de wereldberoemde  maar tegelijkertijd o zo mysterieuze schilder Kladh te verkopen. Oom Dagobert reist af naar diens atelier in Snapels, Italie. Dagobert meent daar niemand voor nodig te hebben, behalve zijn geluksdubbeltje vanwege de grootte van de transactie. Maar dan ontdekken Kwik, Kwek en Kwak dat Snapels wel erg dicht bij de Vesuvius ligt. En inderdaad, de zogenaamde Kladh blijkt niemand anders te zijn dan Magica die een gloednieuwe tovertruc heeft bedacht om Dagoberts geluksdubbeltje te stelen. Iets met verf, kwasten en een doek. En voor Dagobert dat ontdekt heeft Magica hem al op het doek vereeuwigd. Het verhaal werd weergaloos getekend door de Spaanse tekenaar Francisco Rodriguez Peinado.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: