zondag 3 januari 2021

De eerste strippublicaties van 2021


Het jaar 2021 begint meteen goed met het Donald Duckverhaal 'Een schaatstocht met Katrien', ofwel'Het kan vriezen en het kan dooien' op pagina 35 t/m 42 van Donald Duck 1-2021.. Een verhaal waarvoor ik het scenario in de zomer van 2019 schreef. Donald wil zijn eerste schaatstocht met Katrien overdoen. Hij heeft daarvoor alles goed geregeld, denkt hij, zoals een picknickmand in de oude koek-en-zopie-tent van Jopie en de neefjes die sneeuw gaan ruimen, zodat ze hem niet voor de voeten kunnen schaatsen. Helaas willen Kwik, Kwek en Kwak liever gaan schaatsen met Keessie, waardoor er toch het een en andere misloopt met Donalds plannen, mede door toedoen van Keessie. En of dat nog niet genoeg is, duikt ook Guus Geluk nog op. Het verhaal werd getekend door Duitse  tekenaar Ulrich Schroder die verhaal tekende in een soort klassieke Barks-stijl. Iets dat heel goed bij dit verhaal blijkt te passen. Ulrich werkt ook regelmatig samen met niemand minder Daan Jippes en ook dat is het tekenwerk van dit verhaal te zien.

En dat is pas het begin van het al het moois dat ons het komende jaar in Donald Duck te wachten staat. We weten al dat we mogelijk ergens deze winter getrakteerd worden op het Speurneuzenverhaal 'De Spookdief van Tower Bridge', getekend door Tim Artz. Maar Tim plaatste deze week ook voorbeelden van het tekenwerk van het Donald Duckverhaal 'De nieuwe keukenstoelen' op zijn Facbookpagina. (Illustraties: Tim Artz, © Disney)
Een min of meer waargebeurd verhaal over iets dat me ergens begin vorig jaar overkwam en dat we wellicht in maart van dit jaar al in Donald Duck mogen verwachten.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En tenslotte gaf Danker Jan op zijn Facebookpagina opnieuw een preview van het nieuwe avontuur van Hel 'Het verloren goud van Troje', met daarbij onderstaande info.

Een laatste stukje Trojaanse Oorlog. Daarna nog wat over Heinrich Schliemann en de ontdekking van Troje en dan mag Hel aan de slag.

We zijn inmiddels aangeland op pagina 8 van het verhaal en deze scene is het directe vervolg op het voorproefje dat je in Hel Jaaroverzicht 2020-2021 vindt, dat een paar honderd gelukkigen rond de jaarwisseling ontvangen hebben of wellicht deze week alsnog ontvangen. Later dit jaar kun je deze scene's en vele andere in kleur in Eppo verwachten.

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: