vrijdag 22 januari 2021

De strippublicaties van deze week

(Illustratie: © Disney)

 Maar liefst drie nieuwe strips in de Donald Duck van deze week (nr 4-2021), waarvan er twee al eerder aangekondigd worden. We beginnen op pagina 5 t/m 14 van de nieuwe Donald Duck met Katrien die behalve in dit verhaal ook samen met haar nichtjes ook op de cover van de nieuwe Donald Duck te vinden is.

(Schets: Paul Hoogma)

In het verhaal 'Vroeg uit de veren', dat vorige week al werd aangekondigd en dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma. heeft Katrien last van slaapproblemen. 's Avonds hoort ze allemaal onbekende geluiden afkomstig van haar nieuwe buren, waardoor ze slecht in slaap kan komen en 's ochtend door de wekker van haar telefoon heen slaapt en steevast te laat op haar werk bij Oom Dagobert komt. Dagobert geeft haar diverse tips om op tijd wakker te worden, maar het zit Katrien niet mee. 

Zeker niet als ze ontdekt dat de geluiden die haar 's avonds wakker houden afkomstig zijn van de wasmachine van haar nieuwe buren. Dit zorgt voor een aantal nachtmerries. En wat Katrien ook probeert niets lijkt te helpen om op tijd wakker te worden. Het resultaat is dat ze in haar eigen kantoor in Dagoberts geldpakhuis overnacht, maar of dat nou de oplossing is.

Vervolgens op pagina 18 t/m 24 de Speurneuzen in 'De spookdief van Tower Bridge'. Eveneens en verhaal dat al eerder werd aangekondigd, maar dan op de Facebookpagina van tekenaar Tim Artz en natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog. De laatste dagen worden er banken in de buurt Tower Bridge overvallen door een geheimzinnige dief die, zelfs als hij geheel omsingeld is door mannen van inspecteur Lamstra, toch spoorloos weet te verdwijnen. Hoog tijd dus dat Basil en Dawson de zaak in handen nemen, zeker als inspecteur Lamstra ook nog een  verdachte arresteert, die beweert niets met de zaak te maken te hebben. Of Basil en Dawson er in slagen de echte spookdief op te sporen, dat lees je deze week in Donald Duck. Als je de tekeningen van Tim goed bekijkt, vind je behalve een flink aantal achtergrondgrapjes, ook nog een paar bekenden uit tekenfilm van De Speurneuzen, onder andere in de persoon van Olivia en haar vader. 

(Schets: Paul Hoogma)

En dan tenslotte op pagina 32 t/m 35 een verhaal van Oma Duck, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Gijs is gewoontegetrouw aan het luieren en vooral aan het slapen als hij weer eens klusjes voor Oma moet doen. Lizzy, Juultje en Babetje brengen Oma op het idee om ook te doen alsof zij in slaap gevallen is. Oma ziet in eerste instantie niet veel in het idee, maar nadat de dieren gevoerd zijn, is ze toch wel in voor een grapje. En een slapende Oma blijkt inderdaad een wonderbaarlijk effect op Gijs te hebben. 

Natuurlijk gaat ons Hans deze week in de nieuwe Eppo (nr 2-2021) verder met Als de beer ontwaakt 1: Wynona. Nadat Dan het optreden van Wynona in The Velvet Room heeft bijgewoond, vertrekt hij alweer. Ver komt hij niet vanwege de rellen buiten. 

Daar wordt hij aangesproken door een mysterieus persoon die hem vraagt niet al te veel werk van de zaak Tobarth Reeves te maken, in ruil voor, laten we zeggen, mooie carrierevooruitzichten. Maar dan wordt er ineens letterlijk om Dans hulp geroepen door Wynona's zusje Tani, die tijdens de rellen in flinke moeilijkheden is geraakt met de plaatstelijke mobiele eenheid. 

Dit laatste zal een van de mailschrijvers uit de rubriek Varia op pagina 47 van de nieuwe Eppo prettig in de oren klinken. Deze hoopt namelijk meer te zien van Wynona's manische zusje Tani en die wens lijkt in deze Eppo en zeer waarschijnlijk nog meer in de volgende, meer dan verhoord te worden.

Tani is overigens niet de enige heldin waarnaar uitgekeken wordt in de rubriek Varia. Een van de andere mailschrijver kijkt onder andere uit naar het nieuwe avontuur van Hel, dat later dit jaar in Eppo zal verschijnen. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Dus zowel, Jaap als Wim, heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage.


En over Hel gesproken, Danker Jan plaatste eergisteren op zijn Facebookpagina nog meer schetsen voor het digitale festival Heroes Dutch Comic Con online, dat op 6 februari gehouden wordt:Gisteren er nog een stuk of tien bij gemaakt. Dat moet wel genoeg zijn. Weg er mee...
Behalve deze schetsen is sinds een paar uur ook de covertekening van de map voor de Hel 'Big adventures' portfolio te bewonderen op Danker Jan's Facebookpagina. En ook die portfolio kun je ergens in de komende maanden verwachten.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

De 'sticker' voor de map van de portfolio is ook klaar. Er moet alleen nog de titel boven. In eerste instantie zou dit niet meer worden dan een plaatje van pak 'm beet 6x10 cm. Het lijkt me duidelijk dat het nu wat groter mag.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: