woensdag 19 mei 2010

Strips op het net en in de winkel

Sommig tekenwerk is tijdloos. Neem nou de Bob, Jan en Arie-cover van Eppo 5 van vorig jaar. Ik gebruikte hem al een paar keer eerder om signeerdata aan te kondigen. Maar wat blijkt nu? Ook Eppo zelf gebruikt deze cover nog steeds. De afdeling Klantenservice van de Eppo-site blijkt namelijk (hoe lang eigenlijk al?) geïllustreerd te zijn met deze prachtige tekening van Hans. Voor wie, zoals ik, nooit klachten over Eppo heeft, en dus ook nooit de afdeling Klantenservice bezoekt, je vindt Bob, Jan en Arie op: http://www.eppostripblad.nl/index.php?page=klantenservice . Met dank aan Joop Schreurs voor de ontdekking van deze plaat.

De nieuwe Eppo is hier intussen ook binnen gevallen, maar helaas zonder strips, artikelen, interview of wat dan ook van Hans en mij. Wel vind je een gloednieuwe aflevering van ‘Puppy from Hell” op de Puppy from Hell-blog: http://puppyfromhell.blogspot.com/
Toch jammer hoor, Hans, dat de nieuwe afleveringen deze blog niet meer opsieren.

En dan toch nog twee nieuwe strips die wel in de schappen van de winkels te vinden zijn en wel in de nieuwste Sesamstraat (juni 2010). Het thema van het blad is ditmaal ‘water’ en op bladzijde 12 en 13 laten Bert en Ernie dan ook zien wat je zoal met water kunt doen in “Bert en Ernie willen water”. In eerste instantie lijkt Ernie niet zo milieubewust met water om te gaan, maar uiteindelijk weet hij een prima bestemming te vinden voor koud geworden afwaswater. Het verhaal werd uiteraard weer getekend door onze vrienden van de Magic Eye Studios.

(Illustratie : Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

En wie water zegt, zegt bad. Op bladzijde 27 van de nieuwe Sesamstraat vind je de tekstloze Elmo-strip “Elmo gaat in bad”, getekend door Jutta Langer. Waarin Elmo uiteraard in bad gaat en vervolgens weer helemaal fris en schoon is. Maar of dat nou zo zinvol is?

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

En dan is het tenslotte nog twee dagen wachten voor alle geheimen van de piramide van Farao Oesimare worden onthuld. Na vrijdag lees je er alles over op deze blog. Tot dan!

Geen opmerkingen: