vrijdag 4 september 2009

Rondom Breda (of: Bob Evers op tv)Op 7 augustus werd op Stadstv Breda het programma ‘Rondom Breda’ uitgezonden. Met daarin o.a. een item over Stripwinkel De Stripspecialist en haar eigenaar Guido de Bue. In de uitzending vertelt Guido o.a. over de geschiedenis van de winkel, de ontwikkelingen van de afgelopen jaren in de Nederlandse stripwereld en beeldstad Breda en komen nieuwe Nederlandse strips aan bod zoals Elsje en… Bob Evers.
Aan de hand van ons nieuwste album ‘De strijd om het goudschip’ houdt Guido een prachtige verhandeling over nostalgie in de Bob Eversstrip, de kijk van jeugdige en van oudere lezers en de onbewuste stijlontwikkeling van de tekenaar.
Sinds deze week is de uitzending ook online te bekijken. Volg deze link of plak hem in je mediaplayer en je kunt de hele uitzending op je gemak bekijken:

http://icecast.streamone.nl:9023/rbaug09.wmv

Het item over Stripwinkel De Stripspecialist begint na ongeveer 20 minuten en na zo’n 30 minuten is er volop aandacht voor Bob Evers.
Veel plezier allemaal. En Guido, heel erg bedankt voor alle extra aandacht voor de Nederlandse strip en natuurlijk in het bijzonder voor die voor onze eigen Bob Eversstrip!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig! Nu de wereld draat door! en daarna Pauw en Witteman. En dan natuurlijk de auteurs zelf in beeld.

Karel P.

Frank Jonker zei

Ha Karel,

Het zou mooi als dat zou lukken. Wat mij betreft gaan we ervoor. Grote kans dat Hans eindelijk van zijn werk kan leven, als de landelijke televisie eenmaal de camera op de Bob Evers strip richt.

Hartelijke groeten,

Frank