maandag 7 september 2009

Pagina 32: Een vliegtuig!

Eindelijk een teken van leven op pagina 32! Nadat onze helden nu al zo’n 11 Eppo’s en 22 pagina’s in de woestijn zitten, duikt er op bladzijde 32 van “Een overval in de lucht” eindelijk een ander vliegtuig op. Er wordt naar onze vrienden gezocht, dat is duidelijk. Helaas zit Breitstein niet op dat soort hulp te wachten. En dan is er op deze pagina ook nog de onthulling van de ware identiteit van Marsh en Winstone. Uit het voorafgaande was natuurlijk al duidelijk dat beide heren heel wat mans zijn, maar nu ze hun ware identiteit prijsgeven, snap je ook waarom.

PAGINA 32a:

1. Marsh geeft Winstone een ontwijkend antwoord. Winstone barst in lachen uit.
MARSH: Ik begrijp niet wat je bedoelt.
WINSTONE: toe nou, marsh! je weet heel goed dat ik niet arthur winstone ben, maar victor spaniard, internationaal avonturier. en heb ik jou niet eens ontmoet als dave worchester, inspecteur bij scotland yard?

2. Marsh kijkt Winstone verrast aan.
MARSH: je hebt dus aldoor geweten wie ik was?
WINSTONE: vanaf dat je in londen aan boord stapte. je denkt zeker dat ik achter de juwelen van lalonde aanzit? maar de juwelen die ze meeneemt op reis zijn altijd vals, beste inspecteur…

3. Winstone doet Marsh een voorstel dat door Marsh meteen wordt aangenomen.
WINSTONE: ik stel voor dat we proberen in het bezit van het vliegtuig te blijven en zien of we hier levend vandaan komen. als je zin hebt, kun je me altijd later nog arresteren.
MARSH: afgesproken!... en we zullen maar aannemen, dat dit gesprek nooit gesproken is.
voorlopig zijn die boeven onze eerste zorg…

4. Een eind verderop in het stenenveld, ongeveer halverwege tussen het vliegtuig en de passagiers in de grot, staan Breitstein en Jeffries te overleggen. Breitstein valt woedend uit tegen Jeffries. Jeffries wijst naar de rots. Breitstein is vastbesloten zijn eigen plan uit te voeren.
JEFFRIES: ik geloof toch dat het een goed idee is deze rots te beklimmen. vroeg of laat komen die twee naar buiten. vergeet niet dat ze in de zorg zitten over hun vrienden.
BREITSTEIN: oh nain, vriend, ik vergeet dat niet. daarom juist. iek haal de gevangenen en…

5. Breitstein en Jeffries worden uit hun gesprek opgeschrikt door het geronk van vliegtuigmotoren.
GELUID VAN HET VLIEGTUIG: VRRRRRR!
JEFFRIES: luister nou, laten we eerst mijn idee…. wat is dat?
BREISTEIN: ain vliegtoig!


PAGINA 32b:

1. In het vliegtuig horen Marsh en Winstone ook de vliegtuigmotoren.
WINSTONE: een vliegtuig!

2. Anderson springt uit de grot en zwaait met de sjaal van Lalonde, tot grote ergernis van Kaalmans. Jan en Arie (in de grot) kijken bewonderend toe.
ANDERSON: een vliegtuig! hoehee!
KAALMANS: !

3. Kaalmans schiet met de parabellum een kogel vlak voor de voeten van Anderson. Anderson schrikt terug.
KAALMANS: anderson, terug in de grot! anders jaag ik je een kogel door je benen!
ik tel tot drie!
ANDERSON: !!

4. Aangemoedigd door Breitstein vuurt Jeffries met het FN-pistool (vanaf de plek waar Breitstein even tevoren schoot) op Marsh, die de cabinedeur opent en naar buiten wilt komen. Het schot van Jeffries mist.
BREITSTEIN: vlug! die twee moeten biennen blaiven! zie jai noe wat voor risico wai lopen?
GELUID VAN HET SCHOT: Pang!

5. Close-up van een verschrikte Marsh, die de kogel vlak naast zich ziet inslaan.
GELUID VAN DE INSLAG: Kets!
MARSH: !!


Tja, en dan toch nog even wat minder goed nieuws. Voor het vervolg van “Een overval in de lucht” moeten we, naar ik heb begrepen, nog meer dan twee weken wachten. Net als De Partners en binnenkort Storm slaat ook Bob Evers één Eppo over. Een en ander heeft o.a. maken met het lange DirkJanverhaal dat in Eppo 17 staat. Dus…eh, Mark, leuk hoor, zo’n lang DirkJanverhaal… Geweldig, zelfs! Maar… eh… had het nu niet één pagina korter gekund?
Hoe dan ook, Bob is, als het goed is, wel te vinden in de nieuwe Eppo, maar dat heeft alles te maken met de maanraketplaat van Hans en de Stripdagen. Het vervolg van ons verhaal, tja, dat wordt echt pas Eppo 18.
Tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

Otto zei

Hier baal ik dus echt van! Het blad verschijnt al niet iedere week en dan worden vervolgverhalen onderbroken. Dat betekent dat het een maand of langer duurt voor het weer verder gaat. De continuïteit is dan echt een probleem. Begrijp me goed, ik vind Dirkjan hilarisch en 10 maal leuker dan b.v. Esther, Plunk of Kort en Triest, maar dat moet niet ten kosten gaan van de vaste verhalen.
Zo was ons al eerder het vervolg van Agent 327 beloofd dat enorm lang op zich heeft laten wachten en het vervolg van Franka’s 'De Witte Godin' wat dan weer onderbroken wordt door opgepoetst oud materiaal wat ik echt heel leuk vind als een op zichzelf staand verhaal maar storend vind omdat ik zo weer uit het verhaal ben. Ik heb al gelezen dat de belofte dat alle verhalen aan het eind van het jaar keurig zijn afgerond ook niet ingelost gaat worden.
Waar het mij om gaat is dat er heel makkelijk zaken worden beloofd die net zo makkelijk gebroken worden. Tel daarbij op; geen lidmaatschap kaart, geen speciale edities van strips voor Eppo lezers, geen speciale kortingen en geen extra perks als korting bonnen voor stripbeurzen of iets dergelijks. Waarom moet ik dan lid blijven? Franka, Bob Evers, Agent 327 en Storm kwamen toch al uit ook voor de herstart van Eppo.
Ik wil met alle liefde Max Miller en Ronson Inc. Steunen, voorintekenen of iets dergelijks, maar 100 euro voor dit?
Nou ja, het is nog geen december, en misschien lukt het Eppo nog mijn verwachtingen te managen en van mij een happy customer te maken, maar tot op heden levert het meer irritatie op dan iets anders.
Just my 2 cents…

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Ja, ik snap je frustratie. Maar ik ga er vanuit dat dit gewoon de kinderziektes zijn die bij het eerste jaar Eppo horen. Met Martin Lodewijk ging het niet zo best op het moment van de Agent 327-onderbreking, waardoor lezers veel langer op het vervolg moesten wachten. Bij Bob Evers is het echt eenmalig. We gaan in nummer 18 weer verder en dan door tot het eind van het verhaal in Eppo 24.
En als stripmakers hebben Eppo echt nodig om strips te kunnen maken. Anders tekent Hans bijna een jaar aan een nieuw Bob Evers vehaal zonder daar ook maar één cent voor betaald te krijgen. Zoiets hadden we ook bij 'De strijd om het goudschip'. Dan krijg je pas een jaar na uitkomst van het album je eerste verdiensten voor het verhaal. Alleen daarom al zijn de voorpublicatie in Eppo en inkomsten daaruit zeer welkom voor ons.
In elk geval kan ik je verzekeren dat de Eppo-redactie echt zijn best doet om de diverse beloftes in te lossen. Al heeft het een en ander misschien meer tijd nodig dan eerst gedacht. De kortingsbon voor de Stripdagen is er in elk geval al wel. En nog wel een Bob Evers-kortingsbon. :-)

Hartelijke groeten,

Frank