zaterdag 12 september 2009

De bladen van deze week

Met wat vertraging ben ik deze week dan toch eindelijk begonnen met het ‘puntjes op de i zetten’ van “De Jacht op het Koperen Kanon”. Een verhaal dat me erg na aan het hart ligt, al was het maar vanwege rol van Bob. De anarchistische trekjes die hij vertoont naar Kolonel Prins en de arm der wet toe, het avontuurlijke inbrekerstrio dat hij in de eerste 18 pagina’s vormt met John en Lois Bennett, en hoe hij in Nederland voortdurend in de clinch ligt met taxichauffeurs en het avontuurlijke driemanschap dat hij in de eerste 18 pagina’s vormt met John en Lois Bennett. Wie zei er ook weer dat Bob een saai karakter was?
Okee, het duurt nog wel even voor jullie dat allemaal in Eppo kunnen lezen. En deze week, in Eppo 17, zijn voor een keertje zelfs de verdere avonturen van Jan en Arie niet te lezen. Maar onze helden zijn gelukkig wel aanwezig in de rubriek ‘Varia’ met alle info over Stripdagen 2009 en met de prachtige maanraketplaat van Hans in de vorm van een kortingsbon. Zodat iedere Eppolezer dankzij Bob, Jan en Arie met 1,50 korting naar de Stripdagen kan.
Ook de maanraketprent zoals die op de Stripdagen zal verschijnen wordt in de nieuwe Eppo vermeld. Maar voor alle zekerheid nog een keer de uitgebreidere info in deze post:

De prent verschijnt in twee versies:

1. Gedrukt op papier. A3 formaat. In een oplage van 50 exemplaren, gesigneerd en genummerd. Deze versie is verkrijgbaar tijdens De Stripdagen en daarna zolang de voorraad strekt en kost € 7,50 inclusief BTW.

2. Gedrukt op canvas 30 x 45 cm (ongeveer A3). Deze versie wordt alleen verkocht tijdens De Stripdagen 2009. Oplage is afhankelijk van het aantal inschrijvingen met een maximum van 25 exemplaren. De prent wordt gesigneerd en genummerd en gedateerd. Kosten € 35,- inclusief BTW.

Wil je in bezit komen van deze canvas-prent, dan is het noodzakelijk om voor 18 september 2009 in te tekenen. Dat kan door een mail te sturen naar bestrip(apenstaartje)xs4all(punt)nl.
Zet in de mail dat je de canvas prent bestelt en of je hem zaterdag of zondag tijdens Stripdagen komt afhalen. Of laat afhalen, dat kan natuurlijk ook…

En over zo’n anderhalve week hebben we op deze blog natuurlijk nog veel meer info over de Stripdagen en waar je ons en de bewuste prenten kunt vinden.

Speciaal voor evenementen als de Stripdagen kreeg ik vorig jaar van een goede vriendin een mobieltje cadeau. M’n eerste. Een heel simpel ding, vooral bedoeld om te bellen. En dat leek ook allemaal heel eenvoudig, tot ik de handleiding er bij pakte! Je wil niet weten wat ik daar allemaal tegen kwam, maar met bellen had het in elk geval niets te maken.

Een handleiding die duidelijk geschreven was voor de gevorderde mobiele beller. Voor een leek als ik was het een groot doolhof. Afijn, je probeert dus maar op goed geluk van alles uit en dan gaat er ook meteen van alles bijna of helemaal fout.

Een en ander inspireerde me uiteindelijk tot het Donald Duckverhaal op bladzijde 39 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 38-2009). Met recht een autobiografisch verhaal dus, zij het dat Donald met zijn nieuwe mobieltje de overtreffende trap mee maakt wat alles wat ik meemaakte met mijn mobieltje. En een en ander werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans.

En o ja, het mobiele bellen heb ik intussen helemaal onder de knie. Nu alleen nog leren sms-en…

(Illustraties: Bas Heymans, © Disney)

Het valt me nu pas op dat ik het principe van de grap rond dat Duckstadse alarmnummer ook gebruikt heb ik het Bert en Ernie verhaal dat deze week te vinden is op bladzijde 8 en 9 van de nieuwe Sesamstraat (nr 15-2009). Het thema van het blad is deze keer ‘letters en cijfers’.
En de klank het woord ‘eendje’, afgeleid van Ernies troeteleendje, kun je op drie verschillende manier verbeelden. Met een cijfer, maar ook met twee verschillende lettercombinaties.

(Illustratie: Silvio Spotti (Magic Eye Studio), © Sesame Workshop)

Daarop is dit verhaal gebaseerd. En hoezeer Bert ook zijn best doet om de juiste spelling te leggen, Ernie weet het natuurlijk altijd beter. Ook dit verhaal werd weer getekend door onze Braziliaanse collega en vaste bloglezer Silvio Spotti.

En tenslotte mag ik natuurlijk ook de brievenrubriek Eppo Mail niet vergeten. De strip is weliswaar gestopt, maar toch wordt Kleine Napoleon in maar liefst twee brieven genoemd.
(Illustratie: Dick Heins)

Een fanbrief en een minder grote fan-brief, zo lijkt het. Otto, is de fanbrief van jou? Heel erg bedankt daarvoor!
Plannen voor een nieuwe strip zijn er momenteel nog niet, maar zodra dat wel zo is, horen jullie het hier als eerste!

Tot de volgende keer!

6 opmerkingen:

Otto zei

Hoi Frank,
Ja, de fanbrief is van mij. Hij is al zowat een maandje oud en nu pas gepubliceerd.
Nog een vraagje over de beurs. Ik wil de poster zaterdag ophalen. Heb nog wat andere dingetjes die ik daar moet doen en gezien mijn brakke gezondheid kan ik er maximaal 1 a 2 uur zijn. Zitten jullie de hele dag of pas vanaf een bepaalde tijd? En is bekend wanneer je pauze gaat houden?

Anoniem zei

Beste Otto,

Als hoofd inkoop, verkoop en publiciteit zal ik deze vraag maar beantwoorden. Hans is zaterdag vanaf 13.00 uur bij de Boumaar stand. Dan heeft hij al gegeten. Hij blijft daar dan tot 15.30 uur. Het laatste uur van de dag zit hij bij de Eppo stand.
Wil je een papieren versie van de prent of op canvas (die is ook opgespannen)?

Caroline

Otto zei

Hallo Caroline,

Bedankt voor je antwoord, dan kan ik mijn tijdstippen gaan plannen.
Ik ga voor de papiere versie van de prent.

Anoniem zei

3 versies? Een canvas prent, een papieren prent EN een papiere prent? Nederlands is ook zoooo moeilijk voor sommige mensen

Anoniem zei

Je bent vergeten een PUNT (.) achter je laatste zin te zetten . . .

Anoniem zei

En zo is met 1 of 2 o's. Met 2 o's betekent het dierentuin.