dinsdag 21 oktober 2008

Feest!

Hoi allemaal! Het is deze maand niet alleen feest rond de Bob Evers strip, ook de andere Bobbie viert feest. Dit jaar vieren Ernst en Bobbie namelijk hun tienjarig jubileum en in het gloednieuwe magazine van Ernst, Bobbie en de rest (nr 6-2008), dat sinds afgelopen donderdag in de winkels ligt, is er heel veel aandacht voor dat jubileum. Zo bevat het magazine een feestboekje met tips hoe je een Ernst en Bobbie feestje bouwt, krijg je gratis Ernst en Bobbie ballonnen en een Ernst- en een Bobbiemaskers, en is er zelfs een prijsvraag waarmee je optreden van Ernst en Bobbie bij je thuis kunt winnen.
De maskers van Ernst en Bobbie die je in de nieuwe Ernst, Bobbie en de rest, spelen ook een belangrijke rol in de strip van deze maand, als Bobbie met een Ernstmasker op allerlei problemen veroorzaakt en daarbij voor Ernst wordt aangezien.

(Illustratie: Piet Voordes)

In de strip, als vanouds getekend door Piet Voordes, heb ik deze keer twee nieuwe bijfiguren uit de televisieseries van Ernst en Bobbie geintroduceerd. Allereerst de hoofdcommissaris die in de televisieserie gespeeld wordt door Jacques van Trommel. De hoofdcommissaris wenst niet tegengesproken te worden, verhaspelt in bijna elke aflevering de namen van Ernst en Bobbie en besluit aan het eind van iedere aflevering dat hij door zijn jarenlange ervaring en intensief speurwerk ook deze zaak weer tot een goed einde heeft gebracht. Onnodig te zeggen dat er van dat laatste meestal niet veel klopt.


(De hoofdcommissaris, getekend door Piet Voordes)

Het tweede karakter dat nu voor het eerst in de Ernst en Bobbie strip te zien, is de kasteelheer, in de tv-serie gespeeld door Alfred Heppener.
De kasteelheer Floris Joris Valentijn van Bergendal tot Beukendijk heeft de voortdurende neiging om tegen openstaande deuren op te lopen, heeft altijd wel een klusje voor Arnst en Bubbie, zoals hij onze vrienden placht te noemen, rijdt in bijna elke aflevering zijn auto in de prak, en richt zich na alle belevenissen steevast tot Ernst en Bobbie met de woorden: “Ik, kasteelheer Floris Joris Valentijn van Bergendal tot Beukendijk, ben jullie eeuwig dankbaar”, waarbij hij deze gelegenheid steevast aangrijpt om het glas te heffen.

(De kasteelheer, getekend door Piet Voordes)

Opmerkelijk genoeg zijn dit ook de twee karakters die voortdurend de namen van Ernst en Bobbie verbasteren. Blijft dat bij de kasteelheer beperkt tot ‘Arnst’ en ‘Bubbie’, bij de hoofdcommissaris weet je van te voren nooit wat hij ervan maakt. Deze keer is ‘Ornst’ en ‘Bebbie’ geworden en in een volgende strip met de hoofdcommissaris in de bijrol, zal het zeker weer iets anders zijn.

Meer informatie over het nieuwe Ernst en Bobbie magazine vind je natuurlijk op de site van uitgeverij Z-Press: http://www.zpress-magazines.nl/uitgave/13_ernst_en_bobbie_magazine
En morgen op deze blog meer informatie over een ander feestje, namelijk onze Bob Evers signeersessie bij de Dobbelsteen in Breda.

Geen opmerkingen: