woensdag 8 oktober 2008

Bob Evers, nu in de winkel... en volgend jaar in Draw & Shoot!

Hoi allemaal! Door drukke teken- en schrijfwerkzaamheden kunnen we jammer genoeg niet iedere dag alle boekhandels, stripwinkels, Bruna, Ako’s en andere winkels aflopen, of te zien waar het nieuwe Bob Evers album ‘De strijd om het goudschip’ zoal te koop is, maar gelukkig is er ook het internet en de digitale camera. We hadden natuurlijk al de prachtige foto van Herman Schreurs van al onze albums bij De Boekenhalte afgelopen zaterdag:
(Foto: Herman Schreurs)


Maar langzamerhand stromen er meer foto’s binnen waarop te zien is, dat het nieuwe Bob Evers album nu echt in de winkel ligt. Dit zijn er een paar van Stripwinkel de Dobbelsteen, waar we over twee weken gaan signeren. Het nieuwe album in de rekken:
(Foto: Guido de Bue)


En op de toonbank!(Foto: Guido de Bue)

Meer foto's, maar dan van het hele Opendeurweekend van 't Vlaams Stripcentrum en voorzien van een verslag van Jim on the Road over zowel de zaterdag als de zondag vind je vanaf nu in het nieuwe Stripelmagazine (http://www.stripelmagazine.be/). Een aantal foto's van Jim kun je daar nog eens op groot formaat bekijken en in het bijbehorende verslag kun je nog eens nalezen hoe het nu ook alweer allemaal zat met Hans en die treinen die maar niet kwamen.
En nu we het toch over foto's hebben, er staat wel een heel bijzondere foto van ons op stapel. Karin Ceulemans en Jan Magito van Jakari Productions hebben plannen voor een tweede fotoboek met stripmakers. Vorig jaar verscheen het eerste Draw & Shoot fotoboek met Belgische stripmakers. Nu zijn er plannen voor een tweede Draw & Shoot fotoboek met foto’s en tekenwerk van Nederlandse stripmakers, waaronder ook Hans en ik. Over het scenario, tekening en/of strippagina moeten we nog even brainstormen. Maar zodra daar wat meer over bekend is, lezen dat natuurlijk als eerste op deze blog. Geen nieuw album volgend jaar, maar toch Bob Evers in boekvorm in 2009. Alle informatie over het nieuwe Draw & Shoot boek dat eind volgend jaar verschijnt, vind je in de onderstaande brief.


(Het eerste Draw & Shoot fotoboek)
Draw & Shoot

een fotoboek met en over Nederlandse stripmakers

Na het maken van Draw & Shoot, ons, ondertussen bekende fotoboek (*) over en met, voornamelijk Belgische striptekenaars, kwamen wij, o.a. op stripbeurzen, meer en meer in aangenaam contact met Nederlandse stripmakers. We moesten snel bekennen dat er ook in Nederland flink wat tekentalent rond loopt.

Ondertussen vroegen heel wat mensen naar een vervolg op Draw & Shoot.

Dus beginnen wij aan een vervolg, dit keer
over Nederlandse stripauteurs.

Meer dan 50 bekende auteurs zullen worden voorgesteld over twee pagina’s per auteur, met een foto, al dan niet in kleur, een verhaaltje van één bladzijde of een tekening.

Jean-Paul Arends, Dick Bruynesteyn, Bert Bus, Gerrit de Jager, Jorg de Vos, Jan Bart Dieperink, Dick Heins, Eric Heuvel, Daan Jippes, Frank Jonker, Thé Tjong Khing, Patty Klein, Hanco Kolk, Jan Kruis, Henk Kuijpers, Gerard Leever, Martin Lodewijk, Willy Lohman, Romano Molenaar, Minck Oosterveer, Aloys Oosterwijk, Rob Phielix, Wilbert Plijnaar,Mark Retera, Willem Ritstier, Kees Sparreboom, Jan Steeman, Joost Swarte, Paul Teng, René Uilenbroek, Gerben valkema, Marq van Broekhoven, Wilma van den Bosch, Robert van der Kroft, Bet van der Meij, Jan G.W. van der Voo, Jan van Die, Toon van Driel, Jan van Haasteren, Jesse Van Muijlwyck, Hans van Oudenaar-
den, Jean-Marc van Tol, Arie van Vliet en Dick Vlottes hebben mondeling hun medewerking al toegezegd. En de lijst groeit nog……..

Het boek moet eind 2009 verschijnen en zal 35,00 gaan kosten.


Geïnteresseerden die tijdig voorintekenen én betalen, krijgen voor dezelfde 35,00 euro een luxe en genummerd exemplaar. Eenmaal ingeschreven krijg je regelmatig
een e-mail met de stand van zaken.
Op
www.stripelmagazine.be zal er een “making of” verschijnen.
Ook wordt in alle boeken je naam bij de dankbetuigingen vermeld.

Vragen of inschrijven ? Contacteer ons !

Tot ziens !

Karin & Jan
Jakari Productions
GSM 0475/830.378

Geen opmerkingen: