vrijdag 3 juli 2015

De publicaties van deze week

De fotostripserie Duinmanege is inmiddels aan zijn vijftiende aflevering toe. In de nieuwe Penny (nr 14-2015) vind je op bladzijde 8 t/m 15 het verhaal 'The Pony Love Experts'.

(Foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)

Een verhaal over dating, maar anders dan anders. Alles draait om Anne en Brende, het team van de Pony Love Experts, die er alles aan doen om hun vriendin Barbara een lievelingspony te bezorgen. Helaas blijkt Barbara met  heel veel van de pony's geen match te vormen. Het verhaal is gebaseerd op een plot van de Penny-redactie en de foto's zijn gemaakt door Wendy Vonk.

En Duinmanege gaat door, want op bladzijde 65 kondigt Penny ook meteen de 16e aflevering aan voor het volgende nummer. Een verhaal over twee paardengekken die ook nog heel goede vriendinnen zijn... en een springwedstrijd. Maar daarover over twee weken meer.

(Illustratie: © Holco Publications)

(Illustratie: Carmen Perez en Sergio Garrido, © Sanoma)

En dan  bereikte ons deze week ook nog het trieste nieuws dat Jaap Buijs, artiestenmanager van onder andere Jan Smit, Nick en Simon, 3JS, George Baker en vele andere artiesten, in de nacht van 27 op 28 juni is overleden.
(Illustratie: Rafa Ruiz, © Sanoma)

Nu kende ik Jaap niet persoonlijk, maar via de redactie van Tina hadden de makers van de Nick en Simon-strip, die tussen 2010 en 2013 in Tina werd gepubliceerd, toestemming om alle artiesten uit zijn artiestenstal in de strip te laten figuren, inclusief Jaap zelf. Uiteraard speelde Jaap ook in de Nick en Simon-strip de rol van manager, maar daarnaast was toch vooral hij degene die voor de komische noot in de strip zorgde. In totaal zijn er 158 afleveringen van de strip Nick en Simon gemaakt en in het overgrote deel van die strips speelde ook Jaap een belangrijke rol. De scenario's die ik zelf voor deze strip heb geschreven, heb ik ook altijd met heel veel plezier gemaakt. Daarom, Jaap, heel hartelijk bedankt voor alles en rust zacht. En natuurlijk wensen we alle familieleden, vrienden en collega's van Jaap heel veel sterkte.

Geen opmerkingen: