dinsdag 21 juli 2015

Nieuwe en aangekondigde albums

Rhonda 2: Rebecca staat aangekondigd voor de maand oktober! Jazeker, het tweede deel van de Rhonda-trilogie wordt op het moment nog voorgepubliceerd in Eppo, maar Uitgeverij Don Lawrence Collection kondigde deze week het tweede album aan voor oktober. Met dank aan Joop Schreurs voor de info. Vermoedelijk verschijnt het album tijdens het Stripfestival Breda, dat op 10 en 11 oktober van dit jaar wordt gehouden. Of er net als bij deel 1 meerdere edities zullen verschijnen, weet ik op dit moment nog niet. Maar ongetwijfeld kan Hans daar binnenkort meer over vertellen. En later deze week lees je uiteraard al meer over aflevering 11 van Rhonda 2: Rebecca, die deze week in de nieuwe Eppo te vinden is.

(Illustratie: ©Disney)

En dan is er deze week een speciale actie bij Kruidvat. Bij aankoop van twee actieproducten krijg je namelijk het album Donald Duck, Een vrolijke vakantie special cadeau. Met veel zomerse strips, puzzels  en een verhaal van Willie Wortel waarvoor collega Paul Hoogma en ik het scenario aan het begin van deze eeuw schreven.

(Schets: Paul Hoogma)

Het verhaal is dan ook gebaseerd op de actualiteit van toen. De kranten schreven 'De Marslander antwoordt niet meer!' en Paul en ik schreven dit verhaal waarin de Duckstadse Marslander ook niet meer antwoordt en Willie door de geleerden van het Duckstadse ruimtevaartcentrum wordt verzocht om daar een oplossing voor te zoeken. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Donald Duck nr 31-2001, in het speciale Donald Duck reclamenummer uit 2004,  in het blad Willie Wortel uit 2009 en in de twaalf extra pagina's van de digitale Donald Duck 31-2013.

Geen opmerkingen: