vrijdag 10 juli 2015

De strippublicaties van deze week

Stukje bij beetje ontdekt Rhonda meer over haarzelf en over haar verleden in de tiende aflevering van 'Rhonda 2: Rebecca', deze week op bladzijde 6 t/m 8 van de nieuwe Eppo (nr 14-2015). Voor het zover is, moet ze nog wel een spectaculaire stunt uithalen om met dagboek en al veilig terug te komen in haar suite, voor Cagman doorkrijgt dat ze weg is geweest. Het dagboek van Dana Dane geeft antwoorden, maar roept ook vragen op. Hoe kan het dat het dagboek een foto van een jongeman in het Duitsland van de jaren dertig, waarin Rhonda haar vader meent te herkennen? In zijn jonge jaren weliswaar, maar toch... Ook het geld uit Rhonda's koffertje duikt weer op. Ditmaal in de handen van Jenny Wong, die tegenover Cagman beweert dat het een erfenis is. En er is meer aan de hand met Wong. Ook zij blijkt namelijk een dubbelrol te spelen. En dat heeft dan weer iets te maken met de echte Dana Dane.

We vinden Rhonda ook terug in de Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo. Waarin een briefschrijver opmerkt dat Rhonda, zoals alle verhalen van Hans, iets ongrijpbaars heeft. Maar niet alle verhalen zijn door dezelfde scenarist geschreven. Heeft dat ongrijpbare dan toch iets met de tekenstijl van Hans te maken. Of misschien wel met de hart en ziel die er in zit? Wie zal het zeggen.
Uiteindelijk beschouw ik dat 'ongrijpbare' toch maar als een heel groot compliment.


En dan komt Rhonda ook nog even voorbij in het nieuwe programmaboek van 17e Kamper Stripspektakel, dat 15 augustus van dit jaar wordt gehouden. De cover van het programma is dit jaar gemaakt door niemand minder dan Eric Heuvel, maar in het interview met Eric op pagina 10 en 11 van het programma komt ook de cover van vorig jaar nog even voorbij. De vraag of het geloofwaardig is dat Rhonda zich ineens in Kampen bevond en het idee  voor een scenario dat Paul Reichenbach Hans vorig jaar aan de hand deed. Een scenario dat intussen misschien al wat overbodig is geworden, gezien de taal, een soort Duits, dat Rhonda in het dagboek van Dana Dane aantreft. Duitsland ligt tenslotte niet zo heel erg ver van Kampen vandaan.

Op bladzijde 28 en 29 van dit programmaboek een interview met Piet Voordes.

(Illustraties: Piet Voordes, Illustratie Dombo: ©Disney)

Uiteraard over Piets werk voor Donald Duck, maar vooral over de nieuwe serie muziekboekjes van Jeroen van Berckum waarvoor Piet de illustraties maakte. Een van de illustraties bij dit interview is een collage met een overzicht van al het werk van Piet en daar zie je een kleine preview van het Dombo-verhaal 'De oude toren' (voor de liefhebbers: H2015-020), waarvoor ik het scenario schreef en Piet de tekeningen maakte. We hopen dat dit verhaal deze winter in Donald Duck wordt gepubliceerd.

En dan is er ook nog de nieuwe Donald Duck (nr 28-2015) van deze week met een verhaal waarin het thema 'terug naar je jeugd' een bepalende rol speelt. In het verhaal van De Zeven Dwergen, op bladzijde 28 t/m 31, is de Boze Heks er na dertien jaar in geslaagd een schoonheidsdrankje te brouwen dat haar haar vroegere schoonheid, uit de tijd dat ze nog de Boze Koningin was, moet teruggeven. Het enige dat ze daar nog voor nodig heeft is een zonnestraalkristal en die is alleen te vinden in de mijn van de Zeven Dwergen. En dus dwingt ze de Dwergen zo'n kristal voor haar uit hun mijn te halen. Of het de Boze Heks lukt om haar oude schoonheid terug te krijgen, lees je deze week in Donald Duck.

Prettig weekend allemaal!

1 opmerking:

Hans van Oudenaarden zei

Mooi stukje weer, ongrijpbare Frank !