dinsdag 28 juli 2015

Meer nieuws over Rhonda 2

Afgelopen zaterdag plaatste Stripspeciaalzaak in de rubriek 'Stripfacts' een artikel over de nieuw te verschijnen albums bij uitgeverij Don Lawrence Collection. Met uiteraard ook meer nieuws over het tweede Rhonda-album 'Rebecca', dat vermoedelijk rond het Stripfestival Breda op 10 en 11 oktober van dit jaar gaat verschijnen. Volgens het artikel 'Vooruitblik Don Lawrence Collection' (http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Don-Lawrence-Collection) verschijnt Rhonda 2 in softcover, hardcover en een dossiereditie van 64 pagina's. Er wordt in het artikel ook gerefereerd aan de grote belangstelling van Franstalige striplezers voor Rhonda, maar of ook BD Must in oktober met een Franstalige editie van Rhonda 2 komt, blijft vooralsnog onduidelijk. Ongetwijfeld kan Hans ons daar binnenkort meer over vertellen.
Tenslotte geeft Stripspeciaalzaak ook nog een korte beschrijving van de inhoud van het tweede Rhonda-verhaal en die mag natuurlijk ook op deze blog niet ontbreken:

"Rhonda Kaplan is een vrouw die haar mannetje staat, maar als ze haar geheugen kwijtraakt blijkt ze een gewillig slachtoffer voor manipulatie. De uitgekookte Cagman heeft haar een rol toebedeeld als dubbelganger van de verdwenen Hollywood-ster Dana Dane. Een onderknuppel van de CIA is de zaak op het spoor en ook Rhonda ontdekt stukje bij beetje dat ze niet is wie men zegt dat ze is. Of is ze het juist wel? Rhonda 2: Rebecca is een verhaal vol dubbele bodems en plotwendingen, een zoektocht van Rhonda naar haar ware ik. Hoe is het toch mogelijk dat de acrobate en de filmster zoveel op elkaar lijken?"