zondag 1 februari 2015

Nederlanders in Angouleme !

Want uiteindelijk gaat het gewoon hierom, blogvriend. De tekenende mens.
Hoe je het ook bekijkt, immers een soort toveren. Helemaal met de hand. Met je naam erbij en een groet. Album speciaal voor jou,  beste striplezer.
Boeken verkopen en dédicases zetten in nagelnieuwe stripalbums. De Fransen zijn er gek op! Méér dan gek! Knet-ter-gek! Zoveel als maar kan! Ze hebben er zelfs het aller-aller-grootste BD- fesitval in Europa voor opgericht: Het super-Franse BD gigantisme van Angoulême !!!
Poppetjes tekenen in de drukste drukte der druktes. En dat bedoel ik dat niet grappig. De mensenzee in Angoulême is hier en daar oprecht, een beetje intimiderend voor tekenaars, blogvriend.  En vakbroeder Daniël van den Broek en ik kunnen het weten, want we hebben het gedaan !!!
Ook dit jaar vroeg uitgever BD-must of ik heel misschien wederom zin had m'n albums te komen signeren in het hart van, en tijdens de hoogmis van, de Europese strip. Een dag of drie, vier. Daan zou dit keer ook komen. Vanzelfsprekend  mochten we met het vliegtuig gaan . . .
 . . .zou het gezelschap internationaal, en zou het eten weer fantastisch zijn . . .
 . . . de accomodatie weer pittoresk . .
  . . . EN er zouden zelfs enige, korte momenten van rondkijken mogelijk zijn!
En zie hier de plaatjes, blogvriend. Uw Nederlandse vertegenwoordigers de afgelopen dagen, ergens in het signeergeweld van Angoulême.  Vanmiddag zijn Daniël ik teruggevlogen. Idioot moe, maar erg tevreden over ons festival. Want hoe verrassend voor ons ook, de Franse  BD liefhebbers hebben ons wederom laten zien, hoe"open minded" ze  willen zijn naar deze nieuwe en vreemde BD Hollandais.
Ik mag ze wel, die Fransen . . . en Hee! Uiteidelijk gaat het toch gewoon hierom . . .

3 opmerkingen:

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Prachtig fotoverslag. Dank je wel daarvoor. Fantastisch ook dat er in Frankrijk zoveel belangstelling is voor van oorsprong Nederlandse strip. Hopelijk worden mag de komende jaren nog veel Franstalige Rhonda-albums signeren.

Hartelijke groeten,

Frank

Hans van Oudenaarden zei

Hee Frank,
Ik kreeg in Angouleme dat er best plaats is voor de Nederlandse strip. De Nederlandse uitgevers zouden een beetje af moeten van de hun ingesleten, passieve houding.
Na mijn Franse beurzen ben ik dat eeuwige "verslagen gezucht" in de Nederlandse stripwereld wel erg zat.
Ga daar eens kijken! Alles bruist in Frankrijk en kwaliteit verkoopt zichzelf nou eenmaal niet . . .

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Na je blogposts van dit jaar en vorig jaar ben ik zeker weten overtuigd dat er plaats is voor de Nederlandse strip in Frankrijk. Gelukkig dat Don Lawrence Collection dit jaar wel aanwezig was in Angoulême. Het begin is er. Dat er maar vele Nederlandse uitgevers mogen volgen. Zelf hoop ik ook nog eens een kijkje in Angoulême te mogen nemen. Aan welke kant van de tafel laat ik dan nog even in het midden, maar qua promotie kan het zeker geen kwaad. :-)

Hartelijke groeten,

Frank