zondag 22 februari 2015

Aankondiging Rhonda 2, BKStrips en de andere publicaties van deze week

Ook de nieuwe Eppo (nr 4-2015) besteedt aandacht aan de verjaardag van Hans. In de nieuwe rubriek 'De jarige' op pagina 2 van de nieuwe Eppo is Hans de eerste jarige die gefeliciteerd wordt. Verder wordt er in gegaan op de lange carriere van Hans, een overzicht waarin uiteraard ook Bob Evers voorbij komt en natuurlijk Rhonda 1: Help me, Rhonda, waarmee Hans vorig jaar de Stripschappenning voor het Album van het jaar 2013 won. Een en ander heeft natuurlijk ook te maken met aanstaande voorpublicatie van Rhonda 2: Rebecca, waarvan al een klein voorproefje als illustratie bij dit artikel is te zien.

De echte aankondiging voor de start van de voorpublicatie van Rhonda 2: Rebecca vind je op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo. En in Eppo nummer 5, die over pakweg 9 dagen bij de abonnee's in de brievenbus ligt, is het dan echt zover. Dan zullen we misschien te weten komen of de Chicago Maffia de jacht op Rhonda voortzet, waarom de CIA achter Dana Dane aanzit en wat nu precies de connectie is tussen filmster Dana Dane en Rhonda. Want zoals Hans al eerder zei: "Hoe komt het toch dat onze Rhonda en deze filmster Dana Dane zo on-ge-lo-fe-lijk op elkaar lijken?"

Meer werk van Hans is er te vinden in de gloednieuwe BKStrips. Of eigenlijk voorop de BKStrips, want niemand minder dan onze eigen Lalou Lalonde uit Bob Evers 5: Een overval in de lucht siert de cover van het allereerste nummer van BKStrips dat sinds deze week verkrijgbaar is bij de Nederlandse Stripwinkels.

(Bron: www.stripspeciaalzaak.be)

Verder in BKStrips heeft hoofdredacteur Caroline een interview met Marissa Delbressine, is er aandacht voor Marcel Ruijter, de winnaar van Stripschapprijs en alle nominaties voor de overige Stripschapprijzen, waaronder natuurlijk de nominatie van Nieuwe Vrienden voor het Album van het jaar in de categorie Avontuur en vermaak en De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 in categorie Jeugd.

(Illustratie: Eric  Heuvel)

 
Omdat de griep ook hier heeft toegeslagen, heb ik BKStrips helaas nog niet in handen gehad, maar veel info over de inhoud is te vinden in dit artikel in de rubriek Stripfacts van Stripspeciaalzaak: http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#BKStrips  en natuurlijk op de site van De Boekenkrant, waar je in dit artikel: http://www.boekenkrant.com/video-redacteur-nicole-van-der-elst-introduceert-bkstrips/ meer info vindt over BKStrips en een overzicht van de Nederlandse stripspeciaalzaken waar BK Strips verkrijgbaar is. Verder maakte de Boekenkrant onder andere dit filmpje over BKStrips, dat ook via YouTube te bekijken is: https://www.youtube.com/watch?v=2BOGDRqcHcw
En ook daarin aandacht voor de Lalonde-cover van Hans:
 
Naast al het nieuws over strips en aankomende strips zijn er deze week ook nog twee verhalen  in de diverse tijdschriften gepubliceerd. Zoals het gloednieuwe Robin Hood verhaal op bladzijde 30 t/m 35 van de nieuwe Donald Duck (nr 8-2015). Voor dit verhaal gaf ik de hoofdrol aan Graaf Slis. Slis wordt namelijk, door een wat onhandige opmerking van hemzelf, door Prins Jan opgezadeld met de nogal ondankbare taak om Marian en Vrouwe Kloek te volgen naar de schuilplaats van Robin Hood. De Graaf slaagt wonderwel, maar vanaf het moment dat hij betrapt wordt door Kleine Jan ziet het er een stuk somberder voor hem uit. Het verhaal werd getekend door de Spaanse meestertekenaar José Ramon Bernado Kneff.
Behalve de wekelijkse editie van het Vrolijke Weekblad, verscheen deze week de Donald Duck Vikingspecial met daarin op bladzijde 45 t/m 49 een verhaal waarin de archeologen van Dagobert een Vikingschip opgraven dat eigendom geweest blijkt te zijn van Draco Duckson, een verre voorouder Dagobert. Een Viking die na eerst zijn eigen contreien te hebben afgestroopt, de kusten van Europa onveilig maakte, tot het moment dat men daar Vikingbestendige vestigingen ging bouwen. Ik schreef dit verhaal, zo'n tien jaar geleden samen met collega Paul Hoogma, het werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 2-2006.
Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: