donderdag 26 februari 2015

Rebecca in de Eppo !

Nog een páár nachtjes en het is zover, blogvriend. Dan gaat het nagelnieuwe Rhonda verhaal in episodes de Eppo in.
Goed moment misschien om deze blog daarvoor in te schakelen. Prachtige gelegenheid immers om op deze gespecialiseerde strip-plek m'n voorpublicatie te gaan begeleiden met achtergrond info! Dat ik af en toe iets vertel over de te publiceren pagina's. Dokumentatie, scenario, schetsen, inkjes, je kan het verzinnen.
Enig spoiler alarm onvermijdelijk natuurlijk, maar dat gevaar lijkt me, vanwege die partionering in Eppo-episodes, tamelijk overzichtelijk. Aan de gang, Hans ! JEAH!  Ik begin maar eens met de geschiedenis van een majeure scenario ingreep. Hier, exclusief voor jou, de allereerste layout-potloodschetsen voor de allereerste bladzijden het nieuwe verhaal.
Alle begin lastig. Zoals eerder gezegd, ik had m'n Rhonda-trilogie bedacht als één verhaal, dat ik vervolgens in drie stukken zou knippen.  Je zou verwachten dat het eindpunt van deel één dan, op z'n best, eenvoudig zou moeten aansluiten bij het begin van het volgende deel. Waar waren we ookalweer? Op dat Dana Dane landgoed! Long shot van het landgoed dus, zelfde locatie en dan meteen door met zelfde acteurs, paar uur later misschien. . .
Toen ik het spul in potlood zag, beviel het me toch niet helemaal. Nee, Hans!  Deze verhaal-opening leek me opeens te voorspelbaar! Ik wilde de lezer eigenlijk eerst toch heel even uit balans hebben. Dat de lezer even denkt: "Wat is dit? Is dit het vervolg van Rhonda 1? Waar zijn we?" Ik wilde een MAF begin! EEN DROOM!
En waarom niet meteen daarmee een stukje informatie over Rhonda's geheimzinnige verleden te geven! Ik besloot te openen met een stukje Rhonda-circusgeschiedenis.
Rhonda als acrobaat ! Ik kon me opeens voorstellen dat die momenten VLAK voor een optreden erg lastig kunnen zijn. Dat een artiest net voor een optreden altijd denkt: "waarom DOE ik dit in godsnaam? ". Zeker wanneer je weet dat je tientallen meters de lucht in moet voor je klus en dat je maatje ladderzat is. Twijfel en angst. Het gefluister van de collega's. Iets met een drankfles. En wat is er enger dan een clown?
Droomscene als opening van Rebecca dus. Pagina 1 werd pagina drie. En dan nog te bedenken dat deze droom niet eens he-le-maal gedroomd wordt! Maar daarover later.

Geen opmerkingen: