zondag 15 februari 2015

Preview Rhonda 2 en de andere strips van deze week

Over pakweg twee weken gaat in het Eppo nr 5-2015 het tweede Rhonda-verhaal 'Rebecca'  van start. Maar sinds gisteren is er op Stripspeciaalzaak (http://www.stripspeciaalzaak.be/) al een preview van Rhonda 2 te vinden, inclusief de cover van Eppo 5:


En de eerste vijf pagina's van 'Rebecca', waaronder pagina 5 in twee versies. Uiteraard mogen deze pagina's ook op deze blog niet ontbreken.


Het complete artikel, inclusief de bijbehorende introductie van Hans, vind je in de rubriek 'Stripfacts'  onder de titel: Voorsmaakje Rhonda 2' (http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Rhonda)

Verder publiceren Donald Duck en Penny deze week beide twee nieuwe verhalen van me. Op bladzijde 25 tot en met 28 van de nieuwe Donald Duck (nr 7-2015) een verhaal van Madam Mikmak, dat gebaseerd is op de legende van St-Joris en de draak. Zij het dat verhaal dat schildknaap Joris in dit verhaal vertelt, over prinsessen die 'cadeau' gedaan worden aan de draak, zodat deze de stad niet zal aanvallen, volgens Mikmak en Hortensia niet helemaal klopt. Of zeg maar rustig, helemaal niet! Hoe het nou echt zit met die draken en prinsessen, lees je deze week in Donald Duck. En de prachtige sfeervolle tekeningen daarbij zijn van de Spaanse tekenaar José Rámon Bernado Kneff.

Op bladzijde 34 t/m 37 van de nieuwe Donald Duck een verhaal waarin Ariel, de Kleine Zeemeermin, weer eens op de tweeling van de Van Quallebeeks moet passen.

(Illustratie: Valentin Doménech, © Disney)

Alleen blijkt nu Ariel niet de enige zeemeermin is die interesse heeft in het leven boven water. Want ook de tweeling weet daarheen te ontsnappen. En samen met Ariel komen ze zelfs in de stad terecht. En dan is er nog Sebastiaan die heel graag eens een andere draai zou willen geven aan zijn hit 'Diep in de zee'. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech en eerder gepubliceerd in het blad Katinka uit 1996. En voor de liefhebbers, het juiste codenummer van het verhaal is H 94129.

In de nieuwe Penny (nr 4-2015) vinden we op bladzijde 8 t/m 15 de nieuwe fotostrip uit de serie Duinmanege.

(Foto: Susan Sijtsma, © Holco Publications)

In het verhaal 'Prins in gevaar' draait alles om het hondje Prins dat tegen de avond het bos in is gegaan en op de plek terecht gekomen is, waar hij moeilijk zelf meer weg kan. Waarop hoofdrolspelers Merel en Noa een reddingsactie voor Prins op touw zetten. De bijbehorende foto's werden gemaakt door Susan Sijtsma.

En dan tenslotte, op bladzijde 24 t/m 30 van de nieuwe Penny een nieuw verhaal van Sarah de Shire dat eigenlijk alles te maken heeft met de dag van gisteren.

(Illustratie: © Holco Publications)

Maura en Marlin komen namelijk op het idee om een Valentijnsfeestje voor Sarah te geven. Alleen moet dat feestje natuurlijk wel een verrassing blijven en Sarah is nogal nieuwsgierig van aard. Ook het idee om Sarah wat klusjes te geven om zo haar aandacht af te leiden, pakt niet helemaal goed uit. Of het Maura en Marlin toch lukt om een verrassingsfeestje voor Sarah te organiseren, lees je deze week in Penny.

Prettig weekend allemaal.

3 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Hee Frank,

Dank voor het plaatsen! Wat ben je toch snel!

(nu pas uitgeslapen na Orleans!)

Oom Paspasu zei

In het Mikmakverhaal zijn er twee drakeneieren, die beide uitkomen. Toch vertrekken de heksen op het einde bewerend dat ze een drakenei bij zich hebben, wat duidelijk niet het geval is. Had het niet beter drakeneierschil kunnen zijn, wat verklaart waarom zij juist op het moment dat de eieren uitkomen een bezoekje brengen?

Toch was het een leuk verhaal en zeker prachtig getekend! Maar is die ridder nu echt dood?

Frank Jonker zei

Ha Hans en Oom Paspasu,

@Hans, Graag gedaan weer. Het nieuws preview van Rhonda hoorde natuurlijk wel zo s nel mogelijk op de blog thuis :-)

@Oom Paspasu, Dank je voor de complimenten. In het scenario van dit verhaal was het zo dat er naast de grote drakeneieren ook kleinere eieren te zien waren, die Mikmak en Hortensia gebruikten voor hun toverbrouwsels. Een soort windeieren zodat er geen jonge draakjes in de brouwsels terechtkomen. Jammer genoeg heeft Bernado die niet getekend, of verstopt achter de grote eieren. In de tekst is het gelukkig wel terug te vinden.
Een drakeneierschil zou in dit geval inderdaad een heel goed idee geweest zijn. Het probleem van die kleine eieren die nu niet te zien zijn, zou daarmee meteen opgelost zijn.
En tja, (slik)... ik vrees dat die ridder het verhaal niet overleefd heeft. Hoewel, helemaal zeker is dat ook weer niet. In sprookjes komen er regelmatig mensen weer levend uit de maag van allerlei dieren.

Heel prettig weekend en Hans, nogmaals heel fijne verjaardag.

Hartelijke groeten,

Frank