dinsdag 10 februari 2015

Schaduwspel, de voorbereidingen

Terwijl Rhonda in de startblokken voor de voorpublicatie van haar tweede verhaal 'Rebecca' in Eppo, wordt intussen ook hard gewerkt aan een verhaal dat later dit jaar in Eppo zal verschijnen: Max Miller, Schaduwspel. IJsbrand ligt een tip van de sluier op in zijn nieuwste blogpost 'In alle rust' op de Max Miller Strips blog: http://maxmillercomics.blogspot.nl/.

Begin januari stuurde ik IJsbrand de vooralsnog definitieve versie van het scenario van 'Schaduwspel'. Tussen allerlei andere werkzaamheden door, waarover je ook kunt lezen in IJsbrands nieuwste blogpost, is IJsbrand inmiddels begonnen met het indelen en schetsen van de eerste tien pagina's van dit nieuwe Max Miller verhaal. Toch betekent dat niet dat mijn werk er nu op zit, wat betreft dit nieuwe verhaal van Max.

(Illustraties: IJsbrand Oost)
Een mooi voorbeeld van wat er in de tekenfase nog aangepast kan worden, zie je in de thumbnail hierboven. IJsbrand stelt voor om plaatje 5 en 6 van pagina 4 om te wisselen. Verhaaltechnisch gelukkig geen enkel probleem en gelet op bovenstaande indeling, grafisch zeer zeker een verbetering. En omdat IJsbrand dit voorstel eind vorig jaar voorafgaand aan de opening van de Stripfies-tentoonstelling al deed, heb ik het in de scenarioversie van begin januari nog meegenomen. Maar het zou goed kunnen dat ik de komende maanden nog meer van dit soort aanpassingen in het scenario doe op voorstel van IJsbrand, zodat het verhaal niet alleen verhaaltechnisch maar ook grafisch gezien zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Natuurlijk lees je daar alles over op de Max Miller Strips blog en op deze blog.
 

Geen opmerkingen: