vrijdag 6 februari 2015

De nieuwste publicaties

Groot nieuws in de nieuwe Eppo Update (6 februari 2015) ! Rhonda keert terug in Eppo nummer 5. En om die reden krijgt Eppo  5 een Rhonda-cover. Hans zelf zegt er het artikeltje 'Start van Rhonda' het volgende over: "Tijdens de dubbelganger-act heeft Rhonda iets binnengekregen wat een vreemde, desoriënterende uitwerking op haar blijkt te hebben. En dan nog iets: hoe komt het eigenlijk dat Rhonda en de filmster Dana Dane zo on-ge-lo-fe-lijk veel op elkaar lijken?" Je leest het allemaal over vier weken in het tweede deel van d"Tijdens de dubbelganger-act heeft Rhonda iets binnengekregen wat een vreemde, desoriënterende uitwerking op haar blijkt te hebben. En dan nog iets: hoe komt het eigenlijk dat Rhonda en de filmster Dana Dane zo on-ge-lo-fe-lijk veel op elkaar lijken?" pe Rhonda-trilogie, getiteld 'Rebecca'.

Het eerste Rhonda-album 'Help me, Rhonda!' is, zoals de echte stripliefhebbers wel weten, vorig jaar bekroond als Album van het jaar. De nominaties voor dit jaar zijn inmiddels bekend. In Eppo nummer 3 worden alle genomineerde Eppo-stripmakers, in totaal vijf, gefeliciteerd met hun nominatie. En één van die genomineerden, in de categorie 'Avontuur en vermaak' is uiteraard 'Nieuwe vrienden'.

(Illustratie: Eric Heuvel)

Ook de nieuwe Boekenkrant besteedt aandacht aan de nominaties voor de Albums van het jaar en roept de lezers zelfs op te gaan stemmen voor de publieksprijs in de categorien  Avontuur en Vermaak en Jeugd. In die laatste categorie is onder andere het album 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 genomineerd.

(Illustratie: Mau Heymans,  © Disney)

Vergeet dus vooral niet te stemmen. De publiekswinnaars in deze beide categorieen worden op 7 maart bekendgemaakt en bekroond met de Peter de Smet speld. Deze week werd overigens ook bekend dat het weekblad Tina de P. Hans Frankfurtherprijs krijgt.

Verder in de nieuwe Boekenkrant een artikel van Caroline over illustraties in dagbladen. Dit naar aanleiding de beide tentoonstellingen rond dit onderwerp: De tekenaar als verslaggever in het Persmuseum te Amsterdam en Ten strijde met potlood en pen, Louis Raemaekers herondekt, in het Limburgs Museum te Venlo. In het artikel van Caroline, getiteld 'Tekenen voor de krant' komt ook nog heel even de Nederlandse krantenstrip, zoals bijvoorbeeld Bob Evers, aan de orde. Je vindt het artikel op bladzijde 32 van de nieuwe Boekenkrant. En daar vind je ook het nieuws dat er op 16 februari een speciale editie van de Boekenkrant verschijnt. BK Strips. En ook dat is een initiatief van onder andere Caroline. Meer daarover binnenkort op deze blog.

Twee bladzijden verder tenslotte vind je nog de gebruikelijke advertentie van BNS, de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers, met daarin diverse albums uit de Lage Landen, waaronder het Album van het jaar van vorig jaar: Rhonda 1: Help me, Rhonda!

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: