zondag 25 januari 2015

Stem op Donald en Nieuwe vrienden!

Vanochtend een mailtje van het Stripschap in mijn mailbox met de felicitaties voor de dubbele nominatie en opzienbarend nieuws. Alle nominaties voor diverse categorieën voor het Album van het jaar zijn inmiddels bekend. Je vindt de complete lijst onder andere op de site van het Stripschap: http://www.stripschap.nl/pages/stripschapprijzen/album-van-het-jaar.php en in de rubriek Stripfacts van Stripspeciaalzaak: http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Stripdagen
Bovendien is de opening van de stempagina is  vervroegd, waardoor het sinds gisteravond al mogelijk is te stemmen voor de Publieksprijs voor het Album van het jaar. En natuurlijk zouden we jullie heel dankbaar zijn als je op één of beide van onderstaande albums wilde stemmen.

(Illustratie: Eric Heuvel)
 
In de categorie Avontuur en Vermaak: Nieuwe vrienden. Het album dat ik in opdracht van Comic House samen met Eric Heuvel voor de Anne Frank Stichting maakte, met het verhaal van Alex die zeer tegen zijn zin van Groningen naar Amsterdam verhuist en tijdens zijn eerste schooldag al meteen te maken krijgt met vooroordelen en pesterijen van zijn klasgenoten.
(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

In de categorie Jeugd: De grappigste Avonturen van Donald Duck nr 44, een album vol Duckverhalen getekend door Mau Heymans. Mau schreef de meeste verhalen zelf, al dan niet in samenwerking met Kirsten de Graaff. Ook Evert Gerardts schreef diverse van de Duckverhalen in dit album en ikzelf leverde een kleine bijdrage met het verhaal 'Intelligente Loebas'.

Via deze pagina op de site van Stripschap kun je je stem voor de Peter de Smet-prijs uitbrengen in beide categorieën. http://www.stripschap.nl/pages/stripschapprijzen/publieksprijs.php
En het loont de moeite, want iedereen die meestemt maakt bij het Stripschap kans op een mooie prijs!

Prettig weekend allemaal en dank jullie wel alvast voor je stem!

Geen opmerkingen: