vrijdag 23 januari 2015

Genomineerd!!

(Illustratie: Eric Heuvel)
 
Net gelezen op de site van het Stripschap (www.stripschap.nl) en in de nieuwe Eppo Update: het album 'Nieuwe vrienden', dat ik in opdracht van Comic House samen met Eric Heuvel voor de Anne Frank Stichting maakte, is één van de drie genomineerden voor het stripalbum van het jaar in de categorie 'Avontuur en vermaak'.

(Ilustratie: Mau Heymans, ©Disney)
 
En dan ben ik ook nog een heel klein beetje genomineerd in de categorie 'Jeugd' met het album 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44, een album vol Donald Duckverhalen, getekend door Mau Heymans. Het overgrote deel van de verhalen in dit album werd door Mau zelf geschreven, veelal in samenwerking met collega Kirsten de Graaff, maar voor het verhaal 'Intelligente Loebas' op bladzijde 35 t/m 39 schreef ik het scenario.

Behalve de jaarlijkse Stripschappenningen die door de onafhankelijke commissie in vijf categorieën worden uitgereikt aan de Stripalbums van het jaar, wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt in de bovenstaande twee categorieën, te weten de gloednieuwe Peter-de-Smet-speld. Vanaf woensdag 28 januari kun je stemmen voor de publieksfavoriet in de categorieën 'Jeugd' en 'Avontuur en vermaak'. Binnenkort meer daarover op deze blog. En het uitgebreide bericht over de nominaties van onder andere 'Nieuwe vrienden' en 'De Grappigste avonturen van Donald Duck nr 44' en de nieuwe Peter-de-Smet prijs, lees je op: http://www.stripschap.nl/pages/het-stripschap/schapnieuws.php

Prettig weekend allemaal!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!
Volgens mij staat Rhonda ook in het lijstje :)
Grtjs, -J-.

Anoniem zei

gedaan! en Rhonda was vorig jaar. foutje...

Bedankt voor je deelname. We hebben de volgende gegevens ontvangen:

Maak een keuze: Nieuwe vrienden
Naam: j.

Frank Jonker zei

Ha -J-,

Dank je wel voor je stem. Ik weet sinds vanochtend ook dat de stempagina nu officieel geopend is, dus ik heb er zojuist een nieuwe blogpost aan gewijd.

En wat Rhonda betreft, ja, dat album is inderdaad terecht vorig jaar al gekozen tot Album van het jaar in de categorie Avontuur en vermaak. Maar hopelijk mogen we volgend jaar meestemmen voor Rhonda 2: Rebecca als Album van het jaar. :-)

Hartelijke groeten,

Frank