zaterdag 3 januari 2015

De strips van deze week

Het nieuwe jaar is begonnen en wat strips betreft kunnen we aan het begin van het jaar meteen goed uitpakken op deze blog.

(Illustratie: ©Holco Publications)

 Zo vind je in de nieuwe Penny (nr 1-2015) deze week op bladzijde 16 t/m 23 het tweede deel van Volle Maan. Nadat Evy in het vorige verhaal al 400 jaar terug in de tijd reisde en daar haar paard Volle Maan uit een magisch hunebed bevrijdde, stalt Evy Volle Maan bij Tara thuis in de stal. Het gerucht dat er bij Tara thuis een nieuw paard staat, gaat pijlsnel het dorp rond. Voor Tara een reden om samen met Evy een rit door het dorp te maken, zodat iedereen Volle Maan ook kan zien. Al vertellen ze natuurlijk niemand, en zeker buurjongen Julian niet, dat Volle Maan door de tijd kan reizen. Zo maken Evy en Tara kennis met Fleur, die hen vertelt dat haar veulen Misha 25 jaar eerder is verdwenen. Volgens haar ouders is het veulen destijd meegenomen door de Nevelgeesten die het moeras onveilig maken. En dat is voor Evy en Tara reden om een nieuwe tijdreis te maken. Of ze er in slagen Misha 25 jaar eerder te redden, lees je deze week in Penny.

De twee andere nieuwe strips van deze week hebben beiden het thema 'sneeuw en ijs'. Zo vind je in de nieuwe Donald Duck (nr 1-2015) deze week op bladzijde 14 t/m 17 een nieuw verhaal van Tokkie Tor, waarin Tonnie midden in de winter dringend behoefte heeft aan nieuwe meubels. En dat terwijl er buiten een dik pak sneeuw ligt, de trein in Puindorp niet rijdt en Tokkie rolschaats is ondergesneeuwd. Uiteindelijk gaan Tokkie, Tonnie en Bo per arrenslee naar de vuilnisbelt. Maar helaas is ook die ondergesneeuwd en bovendien huist er een leger mestkevers met snode plannen.
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Carlos Guirado.

Sneeuw en vervoersproblemen staan ook centraal in het nieuwe verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 1-2015), dat ik samen schreef met collega-scenariste Saskia Janssen. Onderweg naar huis moeten Karlijn en Germaine omrijden met de trein en stranden uiteindelijk een uur op station Lage Meeuwen waar letterlijk niets is voor de reizigers, behalve een paar besneeuwde perrons. Om warm te blijven gaan Karlijn en Germaine sneeuwpoppen maken en krijgen daarbij hulp van een meisje dat volgens Karlijn wel een erg bekend gezicht heeft. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: