zaterdag 10 januari 2015

De publicaties van deze week

De winter blijft een belangrijk thema in de tijdschriften van deze week. En sneeuw is zelfs het hoofdthema van het Robin Hood-verhaal op bladzijde 32 t/m 35 van de nieuwe Donald Duck (nr 2-2015). Want, zoals Prins John terecht aan de Schout van Nottingham uitlegt, in de sneeuw laat iedereen sporen na, ook Robin Hood. En dus zou het voor de schout een klein kunstje moeten zijn om Robin Hood en Kleine Jan in Sherwood op te sporen, nadat ze de Graag van Yorkham beroofd hebben. Of  dat de schout werkelijk lukt, lees je deze week in de nieuwe Donald Duck.

In de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo (nr 1-2015) staat de uitslag van de Eppo Enquete centraal. En dan vooral de vraag: wat te doen met strips die langere tijd lager dan een 7 scoren in de Eppo Enquete. Gelukkig scoorde Max Miller in de laatste enquete,  dankzij jullie stemmen, hoger dan een 7 en vraagt er zelfs al iemand om het nieuwe Max Miller verhaal.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

 Wel, we zijn er volop mee bezig. Het scenario heeft inmiddels zijn definitieve versie gevonden en IJsbrand is druk bezig met het tekenen van de eerste pagina van Schaduwspel. Maar ook tijdens de tekenfase zullen zeker nog kritisch naar het verhaal blijven kijken en waar nodig nog het en een ander aanpassen, zodat we, net als bij 'De Orde van de Blauwe Steen', een zo goed mogelijk stripverhaal in Eppo kunnen voorpubliceren. Binnenkort meer over de nieuwe avonturen van Max en Eva op deze blog en op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/).

In de Eppo Update, de digitale nieuwsbrief van Eppo, van 9 januari, worden er al diverse andere nieuwe strips voor dit jaar aangekondigd. Waaronder Rebecca' het tweede verhaal van Rhonda, dat ergens begin dit jaar in Eppo van start gaat. Voor Eppo nummer 3 staat alvast het nieuwe verhaal van Ward aangekondigd. Rhonda dan wellicht in Eppo 4? We wachten af.

En over Rhonda gesproken, deze week viel ook de nieuwe Boekenkrant (nr 1-2015) met daarin, onder redactie van Caroline, weer veel aandacht voor de nieuwste strips. En op bladzijde 14 is er weer de gebruikelijke advertentie van BNS, de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers, met daarin diverse albums uit de Lage Landen, waaronder Rhonda 1: Help me, Rhonda!
De column die Caroline voor de vorige Boekenkrant schreef, over onder andere de berichtgeving in kranten als het gaat om stripfiguren, is inmiddels ook op de site van de Boekenkrant te vinden, via http://www.boekenkrant.com/column-caroline-van-der-lee-een-stripfiguur/.

En dan tenslotte nog een leuk nieuwtje van de site van Stripspeciaalzaak (http://www.stripspeciaalzaak.be/). Breitstein, uit het Bob Evers-album 'Een overval in de lucht' scoort de 225ste plaats in de Schurken & Feeksen Top 333. De nummers hoger dan 201 worden pas later bekend, maar dit nieuws geeft toch hoop dat een aantal andere schurken uit Bob Evers en wellicht ook uit Rhonda ook een plekje in deze lijst zullen weten te bemachtigen. Mocht dat zo zijn, dan binnenkort meer daarover op deze blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: