vrijdag 23 augustus 2013

Eppo 17: De Max Miller aankondigingen en meer

Veel aandacht voor het komende Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen'  bij Eppo deze week. Sinds gisteren is op de site van Eppo onder de kop 'Max Miller, Kunst en Doodslag' dit bericht te lezen:
http://www.eppostripblad.nl/eppo_nieuws.php?id=231 ,waarin al een tipje wordt opgelicht van waar het nieuwe Max Miller verhaal over gaat en wat onze inspiratiebronnen waren. 


Ook in de Eppo Nieuwsbrief wordt Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen aangekondigd voor het volgende nummer.

Maar in de nieuwe Eppo zelf (nr 17-2013) wordt echt behoorlijk uitgepakt qua  aandacht voor 'De Orde van de Blauwe Steen'.
 
Zo kondigt hoofdredacteur Rob van Bavel in het Voorwoord op bladzijde 2 "De Orde van de Blauwe Steen'  al aan voor Eppo 18. En diezelfde aankondiging vinden we in beeld terug op bladzijde 47.

En dat is nog niet alles. Één plaatje uit 'De Orde van de Blauwe Steen wordt deze week al in Eppo gepubliceerd. En wel in de rubriek 'Varia' onder het kopje 'Strip in strip' op bladzijde 24 van de nieuwe Eppo. Het heeft alles te maken met een plaatje dat op bladzijde 31 van ons verhaal terug te vinden zal zijn. Daar is namelijk niet alleen Max Miller te zien, maar ook een strip van Barbara Stok.
Hoe dat zit? Wel, het heeft alles te maken met de bouw van het Groninger Forum. Normaal gesproken worden dit soort bouwplaatsen omringd door saaie schuttingen, maar niet in Groningen.

(Illustraties en foto: IJsbrand Oost)
Daar sieren vijf Groningse stripmakers de schuttingen op met hun werk. Sam Peeters was de eerste, Stripschapprijswinnares Barbara Stok de tweede. En omdat haar strip op de schuttingen te zien was toen IJsbrand daar foto's ging nemen als documentatie voor 'De Orde van de Blauwe Steen' komt de schutting met deze strip nu ook voor in het verhaal, zodat als het ware een historisch moment van de stad Groningen in de strip wordt vastgelegd. Uitgebreide info over het hele project vind je in de nieuwste post van IJsbrand op de Max Miller Strips  blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)
En wil je nu al de hele strip van Barbara kunnen lezen dan kun je ook hier terecht: http://www.cbkgroningen.nl/kunst-op-straat/lopende-opdrachten/barbara-stok-over-veranderingen-in-groninger-stadshart
Veel leuker is natuurlijk om het allemaal in zelf in Groningen te gaan bekijken. De strip van Barbara werd 27 juni j.l. gepresenteerd en is daar nog te zien tot 20 maart 2014.

bron: CBK Groningen)

En in oktober kun je je persoonlijk door Barbara rond laten leiden. Voor meer info daarover en over andere activiteiten rond het werk van Barbara, zie hier: http://www.cbkgroningen.nl/kunst-op-straat/tentoonstelling-barbara-stok

Naast al deze aandacht voor Max Miller komen in de nieuwe Eppo en in de Eppo Nieuwsbrief ook Bob Evers en Rhonda nog ter sprake. In het Voorwoord in Eppo noemt hoofdredacteur Rob van Bavel o.a. de afronding van het eerste verhaal van Rhonda 'Help me, Rhonda!' En in de brievenrubriek Eppo Mail op bladzijde 47 vergelijkt een briefschrijver Bob Evers en Rhonda met elkaar. En Rhonda op haar beurt weer met Mike Hammer.
Bob Evers en Rhonda, twee verschillende strips, zelfde tekenaar. Maar er zijn meer overeenkomsten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze twee plaatjes? Al begin ik me nu wel af te vragen of die Lalou Lalonde daar bij Jan en Arie in dat vliegtug wel de echte Lalou Lalonde was. Maar uiteraard geldt ook hier: zoek de verschillen!

En dan tenslotte zet de Eppo Nieuwsbrief naar aanleiding van het slot van Rhonda juist de Bob Evers Strip weer eens in de schijnwerpers. Met daarbij de vermelding dat alle vijf de albums uit de stripserie Bob Evers in de Eppo Shop te koop zijn. Voor wie nog een of meerdere delen mist, kijk even op http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=42&groep=Stripboeken&serie=Bob+Evers en Eppo zorgt er voor dat je serie weer compleet is.

Heel fijn weekend allemaal!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Beetje moe Frankie? Je maakt veel schrijffouten in deze bijdrage en dat ben ik gewoonlijk niet van jou gewend. Heb je wel vakantie gehad of de hele zomer door gezwoegd?

Hans van Oudenaarden zei

Maar wel scherp gezien die overeenkomst tussen Lalou en DD!

Frank Jonker zei

Ha Hans en Anoniem,

Hans, dank je voor het compliment.
En Anoniem, ik heb toch twee weken vakantie gehad deze zomer. Maar daarna wel weer heel hard door moeten werken. Vermoeidheid? Beeldschermstress? Wie zal het zeggen? In elk geval, bedankt voor de tip. Ik hoop dat ik ze er inmiddels allemaal heb uitgehaald.

Hartelijke groeten,

Frank