woensdag 7 augustus 2013

Bob Evers in klare lijn

Er wordt vaak gezegd dat de Nederlandse strip maar een klein taalgebied bestrijkt. Maar denk nu niet dat onze strips daarom onopgemerkt blijven in het buitenland. Caroline mailde me gisteravond de link van dit fraaie Franse artikel over de klare lijn:  http://bdzoom.com/61135/patrimoine/la-%C2%AB%C2%A0ligne-claire%C2%A0%C2%BB-n%E2%80%99est-pas-depassee/  met het advies om vooral door te scrollen naar beneden. En wie dat doet, komt daar dit plaatje tegen:

Naast klassieke klare lijnstrips zoals bijvoorbeeld Kuifje en Blake Mortimer, kom je ook Franka, January Jones, Hel, Max Miller en Bob Evers tegen! Het plaatje dat hier afgebeeld is, komt overigens uit de allereerste Bob Evers strip 'Een vliegtuigsmokkel met verrassingen', die Hans samen met scenarist Koen Wynkoop maakte. Met dank aan Marco Meinders die deze link weer naar Hans doorstuurde.
IJsbrand heeft overigens aangekondigd een dezer dagen op de Max Miller strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) ook aandacht aan dit artikel van BDZoom te gaan besteden.
Hou het in de gaten!

Rest ons eigenlijk nog maar één vraag: Hans, hoe zit het eigenlijk met de Franse belangstelling voor Rhonda?

Geen opmerkingen: