zaterdag 2 februari 2013

Nieuws uit de Bob Evers Nieuwsbrief

De 40ste Bob Evers Nieuwsbrief is verschenen. Op http://nieuwsbrief.apriana.nl/A.html vind je het laatste nieuws over de legendarische serie Bob Evers, het leven en werk van Willy van der Heide en uiteraard komt zo af en toe ook de Bob Evers stripserie aan bod.
Zo besteedt de 40ste Bob Evers Nieuwsbrief bij het 'Nieuws van de redactie' onder het kopje  'Bob Evers leeft nog steeds! o.a. aandacht aan de uitzending van de TV Show van 6 januari j.l., waarin Ivo Niehe Derk Bolt interviewde en  tot onze eigen verbazing ineens onze stripalbums in beeld kwamen. Prachtige reclame voor de Bob Evers albums. Dank je wel Ivo en team!
In hetzelfde artikel wordt ook gerefereerd aan een interview met de onlangs overleden Joop Stokkermans die als jongen van 12 ook al de boeken van Bob Evers verslond en altijd een grote fan van de avonturen van Bob, Jan en Arie is gebleven. En ja, dat wisten we, want ooit lang geleden, toen we onze albums signeerden bij het Stripsmagazijn in Hilversum, hebben we daar een Bob Evers album voor Joop Stokkermans mogen signeren. Dat wil zeggen, voor iemand die het hem diezelfde avond cadeau ging doen ter gelegenheid van de premiere van de Oebele musical.

Het kopje van het artikel zegt overigens niets te veel met 'Bob Evers leeft nog steeds!' Aangezien Willy van der Heide in 1943 in het blad Jeugd begon met feuilleton 'De avonturen van drie jongens in de Stille Zuidzee'worden Bob, Jan en Arie ergens dit jaar precies 70 jaar oud. En ondanks dat Willy van der Heide in 1985 overleed, zijn er andere schrijvers en tekenaars die de avonturen  van Bob, Jan en Arie levendig houden. Zoals Hans bijvoorbeeld, die het volgende artikel in de Bob Evers Nieuwsbrief onder het kopje 'Kerstpuzzel 2012', in een soort mini-interview naar aanleiding van het ontbreken van een echte Bob Kerstkaart afgelopen jaar, laat weten dat hij het nu heel druk heeft, maar in de toekomst zeker weer zal met de Bob Evers strip.

En dan is er nog Peter de Zwaan, die Bob, Jan en Arie nog altijd nieuwe avonturen laat beleven in de Bob Evers boekenserie. Twee jaar geleden verscheen deel 51: Clandestiene streken op een cruiseschip, het eerste deel van een gloednieuwe trilogie. Na het faillisement van Weton-Wesgram, voormalige eigenaar van uitgeverij De Eekhoorn, heeft Peter de Zwaan besloten om de vervolgdelen van deze nieuwe Bob Evers trilogie in eigen beheer uit te brengen. Maar alleen als daar minstens 500 belangstellenden voor zijn.

En Peter de Zwaan belooft dat als deel 52 met de titel 'Prijsschieten op een premiejager' er komt, dat dat ook het geval voor deel 53 zal zijn, zodat je als fan in elk geval de zekerheid hebt, dat je de hele trilogie compleet krijgt.
Je leest er meer over in de Bob Evers Nieuwsbrief in het artikel "Prijsschieten op een premiejager: een oproep" en op de site van Peter de Zwaan (http://www.peterdezwaan.nl/content/actueel.html)
In dit laatste geval even naar beneden scrollen tot je bij 'Nieuws over deel 52 van Bob Evers: Prijsschieten op een premiejager' bent.

Natuurlijk steunen wij deze oproep van harte. En in jaar van het 70-jarig bestaan van Bob Evers móet er gewoon een nieuw boek komen. Dus reageer en zorg dit 52ste deel van Bob Evers dit jaar nog verschijnt. Reageren kan via de site van Peter de Zwaan: http://www.peterdezwaan.nl/, de Bob Evers Nieuwsbrief: http://nieuwsbrief.apriana.nl/A.html of de Bob Evers-site: http://www.bobevers.nl/.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: