zondag 10 februari 2013

De strips van deze week

De enige echt nieuwe strippagina's van deze week zijn te vinden in Eppo nr 3 van dit jaar. Op bladzijde  18 t/m 20 van de nieuwe Eppo worden de avonturen van Rhonda vervolgd in de tweede aflevering van 'Help me, Rhonda! Waarin Rhonda na het bezoek van de vader en zoon uit de eerste aflevering nog meer onaangenaam bezoek krijgt. En wel van ene Carl, wiens naam in de eerste aflevering al door Rhonda's gedachten spookte. En die Carl is op zijn zachtst gezegd niet blij dat Rhonda iets van hem heeft weggenomen. We komen er in deze aflevering achter wat dat is, en een ander eindigt met een, ik mag wel zeggen, spektaculaire cliffhanger. Al kunnen onze vaste bloglezers vast wel raden welke scene we in de volgende aflevering gaan zien. Vergeet ook niet de post van Hans hieronder te lezen, want daarin kun je zien hoe bepaalde scene's uit deze aflevering er in de versie van negentien jaar geleden uit zagen.

En dan de nieuwe Katrien. In Katrien nr 1 van dit jaar vind je op 33 en 34 een kort verhaal uit Katrien's dagboek, dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef. Het gegeven is simpel: Katrien, werkzaam als secretaresse van Oom Dagobert, zakt bij aanvang van haar werktijd door de 30 jaar oude stoel waar ze normaal gesproken op zit, en Dagobert ziet het niet zo erg zitten om een nieuwe voor haar te kopen.

(Schets: Paul Hoogma)

 Ondanks het eenvoudige gegeven toch een heel leuk verhaal geworden. En dat is zeker ook de danken aan de geweldige tekeningen van de Nederlandse tekenaar Sander Gulien. Het verhaal zelf is overigens niet helemaal nieuw, want het werd al eerder gepubliceerd in Katrien 1-2001 en Katrien 1-2007.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: