zondag 17 februari 2013

De nieuwste strips

Vier nieuwgepubliceerde strips deze week, waarvan twee echt nieuw en eentje behoorlijk actueel. Want had half Nederland deze week nog last van de gladheid, ook in de nieuwste strip van Nick en Simon op bladzijde 48 t/m  50 van de nieuwe Tina (nr 8-2013) ligt er een dikke laag ijzel op straat. En dat terwijl het verhaal al zo'n drie maanden geleden geschreven werd. Natuurlijk laten onze Volendamse striphelden zich niet kennen en zorgen ze er met een bijzondere manier van vervoer voor dat ze zelf op tijd zijn, dat hun concert van die avond gewoon door kan gaan en dat alle aanwezige fans ook weer veilig thuis komen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Ook EzelPedro gaat op reis maar dan heel wat verder weg.

(Illustratie: © Holco Publications)

In de nieuwste gag op bladzijde 10 van de nieuwe Penny (nr 4-2013) reist hij samen met Lisa via de Toverrots naar Australie om daar nieuwe vrienden te maken. En dat lukt ook, alleen is er wel iets bijzonders aan de hand met die nieuwe vrienden.

Voor de laatste twee strips van deze week moeten we het net op.

(Illustratie: Freddy Milton, © Disney)

Op de extra pagina's van de nieuwe digitale Donald Duck (nr 8-2013) werden namelijk maar liefst twee verhalen geherpubliceerd.
Allereerst een Willie Wortel-verhaal, waar Willie zelf niet de hoofdrol speelt, maar zijn uitvindersbrein des te meer. Willie gaat namelijk met vakantie, net als Dagobert zijn hulp nodig heeft bij een bijna onmogelijke expeditie: het bergen van een lading goud uit de Marianentrog. Gelukkig maakt Willie een kopie van zijn uitvinderskwaliteiten in het zogenaamde Mini-Brein dat hij heeft uitgevonden. En dat Mini-Brein zal Dagobert helpen bij zijn bergingswerk. Hoewel...? Het verhaal werd getekend door de Deense tekenaar Freddy Milton en eerder gepubliceerd in Donald Duck 30-1998.

In het tweede verhaal in de nieuwe digitale Donald Duck kampt Donald weer eens met geldproblemen.

(Illustratie: Sander Gulien, © Disney)

En die denkt hij op te lossen door de stripalbums van de neefjes te verkopen op de braderie van de Damesvereniging. Een braderie met bergen kraampjes, optredens van artiesten en een heuse rijmwedstrijd. Eén probleem: Kwik, Kwek en Kwak lopen daar ook rond. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 25-1999.

Geen opmerkingen: