zondag 24 februari 2013

De nieuwste strippublicaties

De enige echt nieuwe strippublicatie van deze week is de derde aflevering van Rhonda's 'Help me, Rhonda' op bladzijde 18 t/m 20 de nieuwe Eppo (nr 4-2013). De aflevering opent met de voor onze bloglezers welbekende paginagrote Rhonda-plaat, waarop te zien is hoe Rhonda op spectaculaire wijze aan haar belagers weet te ontsnappen. En voor het eerst krijgen we deze ontsnapping in zijn geheel te zien. Rhonda's ontsnapping in de nieuwe Eppo eindigt vooralsnog met een pagina die Hans al eerder 'voorpubliceerde' in het Rhonda-teaser-boekje.  Vergeet trouwens ook niet de derde post hieronder te lezen, want daarin kun je zien hoe deze zelfde scene's er negentien jaar geleden uit zagen.
Op het vervolg van de belevenissen van Rhonda zullen we weer moeten wachten tot volgende week, als Eppo nr 5 in de winkels verschijnt of, een paar dagen eerder, bij de abonnée's in de bus valt.

Verder nog één herpublicatie, maar daarvoor moeten we het net op in plaats van naar de winkel.
In de extra pagina's van de nieuwe digitale Donald Duck (Nr 9-2013) vind jet het Speurneuzen-verhaal 'Sjaak de Snipper'. Een verhaal waarin Basil en Dawson te maken krijgen met een mysterieus persoon die krantenjongens overval en hun kranten letterlijk versnippert. Uiteraard gebaseerd op het Britse mysterie rond Jack the Ripper, maar wat me destijds echt op het idee voor dit verhaal bracht was een kleine passage uit het plakboek van Basil dat in 1993 in de Donald Duck werd gepubliceerd. Het verhaal zelf werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 11-1998.

Geen opmerkingen: