vrijdag 22 februari 2013

Monnikenwerk in Max Miller

De voorpublicatie van het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' begint serieuze vormen aan te nemen. Het zal zeker nog wel een maandje of wat gaan duren voor de eerste aflevering in Eppo te vinden is. Maar toch... afgelopen maandag plaatste IJsbrand al een detail van de toekomstige Eppo-cover van dat verhaal op de Max Miller  Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)

In diezelfde post vergelijkt IJsbrand striptekenen met monnikenwerk. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Het geldt  trouwens soms ook voor het schrijven van een scenario en zeker voor albumvullende scenario's. Al die verhaallijntjes, karakter-, motieven en emotie-lijnen, het moet allemaal kloppen voordat de tekenaar aan de slag kan met het verhaal.

En monniken spelen natuurlijk ook een belangrijke rol in 'De Orde van de Blauwe Steen', zij het dat de monniken in dit verhaal zich met heel andere zaken bezighouden dan je van een Middeleeuwse monnik zou verwachten. Voor de leden van de Orde van de Blauwe Steen is het monnikenbestaan dan ook slechts een dekmantel voor heel andere activiteiten. En dan gaan Max, Eva en Pjotr nog merken. Maar daarover later meer...


Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: