zondag 27 mei 2012

...en de andere publicaties van deze week

En behalve dit fraaie discussiestuk van Hans en de 17 afleveringen van Puppy from Hell is er nog meer werk van Hans te vinden in de nieuwe Stripnieuws en wel op bladzijde 47. Daar vind je namelijk ook nog tekening van de welbekende advertentie voor GRNVLD, het magazine voor de Vrienden van de Stichting Groeneveld. Een magazine met in iedere nummer veel strip- en stripgerelateerd werk. En het nieuwe nummer zal vast niet meer lang op zich laten wachten. Voor wie dat niet wil missen en nog geen Vriend van de Stichting Groeneveld is, neem even een kijkje op www.kasteelgroeneveld.nl. En dat is nog steeds niet alles...
Dans de Karlijn! Zo staat de nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de Ouders deze week op de voorkant van de nieuwe Tina (nr 22-2012) aangekondigd. Zoals altijd schreef ik ook deze gag weer samen met collega-scenariste Saskia Janssen. Met als ingredienten: Karlijn en Germaine op zumba-les, swingende moves, een overspannen danslerares en een gloednieuwe dans. Je vindt de gag op bladzijde 24 van de nieuwe Tina en hij werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

En buiten de nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de Ouders zijn er deze week nog twee nieuwe gags gepubliceerd. Beide gags hebben een thema dat toevallig heel goed aansluit bij het mooie weer buiten en ze zijn ook allebei te vinden in de nieuwe Penny (nr 11-2012). Als eerste kom je daar op bladzijde 10 Penny de Pony tegen, die samen met zijn baasje Pippa een dagje naar het strand gaat. Wachtend op een hapje te eten valt Penny daar in slaap. En dat is om meerdere redenen niet echt handig...

Tenslotte vind je op bladzijde 68, ofwel achterop de Penny, nog een gag van Rakker die ook een dagje naar zee gaat. Maar met dit weer is niet alleen behoorlijk druk op het strand, maar ook in het water.
Misschien zelfs wel iets te druk...

(Illustraties: © Holco Publications)

Veel leesplezier en prettig Pinkersterweekend allemaal!

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Hee Frank,
zie ik opeens dat jij, bijna tegelijkertijd, ook iets op deze blog heb gepost vandaag. Sorry!

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Nee hoor, geen sorry! Mijn bedoeling was om hierboven meteen een tweede post over 'Vano in Stripnieuws' neer te zetten , maar toen zag ik dat jij al met een eigen post bezig was. Het staat nu dus precies zo op de blog als ik het bedoeld had. :-)

Hartelijke groeten,

Frank