zondag 20 mei 2012

Een nieuwe wijk voor Appelgem

Gisteren een heel gezellige dag gehad op de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs in Zwolle, maar alvorens we op deze blog het traditionele beursverslag posten, eerst ander 'breaking news'.
De afgelopen maanden heb ik namelijk in opdracht van ons agentschap Comic House samen met tekenaar Erik Varekamp (bekend van o.a. Agent Orange) in het diepste geheim gewerkt aan een gloednieuwe strip, speciaal gemaakt voor Liander, de netbeheerder van energiebedrijf Alliander.






(Illustraties: Erik Varekamp, © Comic House)

Liander zelf zorgde voor het plot van deze strip, waarin alles draait om de planning van de bouw van een gloednieuwe, duurzame wijk voor de fictieve gemeente Appelgem. Op basis van deze plot schreef ik het scenario. Uiteraard is zo'n scenario niet in één keer klaar. Het wordt een aantal keren heen en weer gemaild tussen alle betrokkenen, tot alle puntjes op de i staan en Erik aan de slag kan met het tekenwerk. Inmiddels is ook het tekenwerk gereed en is de strip met de titel 'Een nieuwe wijk voor Appelgem'  gepubliceerd in het 20 pagina's tellende boekje 'Alles stroomt', dat onder de medewerkers van Alliander verspreid gaat worden om ze te informeren over de nieuwe manier van werken en dan vooral ten aanzien van de korte, lange, middellange en zeer lange termijnplanning. Het stripverhaal is overigens niet alleen informatief bedoeld, maar ook als compliment aan de monteurs die uiteindelijk al dat geplande werk moeten gaan uitvoeren. Het nieuws over dit boekje staat sinds vorige week al op de site van Comic House (www.comichouse.nl) en wel onder 'nieuws' bij 14 mei 2012. Bijna een week geleden dus, vandaar dat het hoog tijd werd om het nieuws over de nieuwe wijk voor Appelgem ook maar eens op deze blog te posten.

Geen opmerkingen: