donderdag 10 mei 2012

Bob Evers en Donald Duck in Knokke

De diverse teamleden van de Bob Evers Strip hadden zich afgelopen zondag aardig verspreid over diverse locaties. Zo zat Hans in zijn Vano-studio weer rustig aan Rhonda te werken, dook onze Uitgeverij Boumaar onverwachts op in Gouda en mocht ik in m'n eentje de eer hoog houden in Knokke.Ik kwam zo iets na enen aan bij het Casino van Knokke, sinds vorig jaar de nieuwe locatie van het jaarlijkse Stripfestival van Knokke-Heist. De eerste bekende die ik tegenkwam was Daan Jippes en al snel bleek dat er voor mij aan de tafel naast Daan een plekje was vrijgehouden. Maar natuurlijk wandel je eerst nog even over de beursvloer heen, voor je gaat signeren. Daar hoorde ik van uitgever Peter Bonte dat het buffet zojuist geopend was en dat was een goede reden om eerst ook nog wat extra energie op te doen. Heerlijk gegeten trouwens: salade, aardappelpuree, asperge met ham en wat al niet meer.

Maar daarna was het toch echt tijd om te beginnen met de beloofde signeersessie. In tegenstelling tot vorig jaar had ik dit jaar wel alle delen van de Bob Evers stripserie bij me en bij gebrek aan een uitgever was dat natuurlijk heel handig. Maar het allereerste item dat die middag verkocht werd, was geen Bob Evers album, maar de Bob Evers prent 'Café van Hout'.  Met dank aan collega Danker Jan. Later die middag werd er zelfs nog een exemplaar van die prent verkocht. Maar de grote hit van zondagmiddag was toch wel 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34'. En dat terwijl er vaak wordt gezegd dat Donald in Belgie lang niet zo populair is als in Nederland. Nou, daar was afgelopen zondag in elk geval niets van te merken. Gedurende de middag kwamen er steeds meer mensen langs, volwassenen en kinderen, die graag een Grappigste Avonturen-album wilden hebben en voor wie ik daarna met veel plezier nog een Donald in het album geschetst heb. Ook wat de verzoekjes in album of schetsboek betreft was het een en al Donald wat de klok sloeg. Geen verzoekje voor Dagobert, Katrien of Kwik, Kwek en Kwak. Het was gewoon Donald, Donald en nog eens Donald.
(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)

Natuurlijk zijn er zondagmiddag ook een aantal Bob Evers albums verkocht en gesigneerd. Vooral het eerste deel, Kabaal om een Varkensleren koffer en het vijfde en nieuwste deel., Een overval in de lucht' waren zeer gewild. In die albums heb ik uiteraard alleen maar een tekst en handtekening gezet. De tekening laat ik voor één van de volgende beurzen aan Hans over.

Al met al heb ik afgelopen zondag een heel gezellige maar ook drukke signeermiddag gehad. Ik begon zo rond half twee met signeren en de eerstvolgende keer dat ik eens tijd had om op m'n horloge te kijken was het ineens kwart over vier! Gelukkig kwamen de medewerkers van het Stripfestival van Knokke-Heist regelmatig langs met een vers kopje koffie en andere versnaperingen voor de aanwezige tekenaars en scenaristen.

Bij deze  wil ik dan ook iedereen bedanken die afgelopen zondag speciaal voor Bob Evers of De Grappigste Avonturen van Donald Duck naar Knokke is gekomen. En het bijzonder bedank ik Albert, Jean-Pierre, Leo, John en Yves en alle andere bestuursleden en medewerkers van het Stripfestival Knokke-Heist voor de uitnodiging, de gezellige middag, de gastvrijheid en de algehele ontvangst en verzorging  van de stripmakers afgelopen zondag in Knokke. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: