vrijdag 9 maart 2012

Het Stripschrift-interview en andere publicaties

Hans refereert er al aan in tekst en illustratie van de post hieronder: de nieuwste Stripschrift (nr 422) besteed maar liefst vier pagina’s lang aandacht aan Bob Evers, Hans en mij.
Natuurlijk is de meeste aandacht, volkomen terecht, voor Stripschapprijswinnaar Eric Heuvel, maar meteen daarna, op bladzijde 32 t/m 35, worden wij geïnterviewd.
Maar hoezo dan, zul je vragen? Komt er een nieuwe Bob Evers strip aan in Eppo, of wellicht een nieuw album? Nee, niets van dat alles. Dit interview werd ons eigenlijk afgenomen ter gelegenheid van het verschijnen van ons nieuwste Bob Evers album ‘Een overval in de lucht”.
Tijdens onze signeersessie bij Mevrouw Kern op 27 november 2010. Daar stond plotseling Michel van Merrienboer aan onze tafel met het verzoek of hij ons mocht interviewen voor Stripschrift. En natuurlijk vonden we dat goed.
Ik moet wel zeggen, na een jaar van hard werken en een aantal van die signeersessies, was ik echt doodmoe. En volgens mij is dat aan sommige antwoorden nog te merken. Gelukkig zat Hans op zijn praatstoel en draait het grootste deel van het interview om de tekenaar. Een en ander is de afgelopen maanden in overleg met Hans geupdated, zodat ook Rhonda nu in het verhaal voorkomt. De laatste vraag van het interview, over de KerstEppo van vorig jaar, is zo’n update. Die is uiteraard bij Mevrouw Kern destijds nooit gesteld. Zelf heb ik het interview sindsdien niet meer teruggezien. Ergens jammer, want anders zou ik ‘Donderjacht-trilogie’ onmiddellijk veranderd hebben in de ‘Dollarjacht-trilogie’.
Al met al is het een zeer bijzonder artikel geworden over het ontstaan en de geschiedenis van Bob Evers, de kijk van Hans op zijn eigen werk, en naast Bob Evers ook aandacht voor Help me, Rhonda en Puppy from Hell, zowel in tekst als illustratie. Michel, heel erg bedankt voor dit prachtige artikel!

Veel illustraties dus bij dit interviewartikel in Stripschrift. Maar naast de losse illustratie vind je op bladzijde 34 en 35 ook nog een complete aflevering van Puppy from Hell, de strip van Hans en Caroline over de jonge jaren van Nell. Nog een extra reden dus om deze nieuwe Stripschrift in huis te halen.

En tenslotte wordt er in de rubriek Flitsen op bladzijde 7 nog even kort aandacht besteed aan het verschijnen van het album Piet Paulusma Comic, met alle verschenen afleveringen van die gelijknamige strip van tekenaar Piet Voordes, waarvoor ik ook vier scenario’s heb mogen schrijven. Volgens de StripschriftFlits is het album nu ook voor E 5,95 te bestellen via

(Illustratie: Piet Voordes)

http://www.pietpaulusmacomic.blogspot.com/

En dan is er deze week ook nog een echt nieuwe strip verschenen op één van mijn scenario’s en wel in de nieuwe Penny Junior (nr 2-2012).

(Illustratie: © Holco Publications)

Daar vind je op bladzijde 29 de strip ‘EzelPedro helpt zieke ezels’, waarin de junior-versie van EzelPedro geld wil inzamelen voor Brooke Hospital, zodat de zieke ezeltjes in Egypte beter gemaakt kunnen worden. Helaas heeft zijn vriendje Monty alleen maar hooi om te geven en twee konijnen enkel wortels.

En last but least, gaan we nog even digitaal. Op I.n.d.u.c.k.s. (http://coa.inducks.org/index.php)


(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

verscheen onlangs de index van de digitale Donald Duck nummer 9-2012, die zoals bekend twaalf pagina’s meer bevat dan de papieren versie van het vrolijke weekblad. Daarin ook een zeventien jaar oud verhaal van mij, waarin Dagobert na een woede-uitbarsting zijn stem kwijt is en dat uitgerekend als hij een afspraak heeft met een Limonese zakenman. Met als gevolg dat Donald tijdens de zakenafspraak in een sjiek restaurant voor Dagobert mag spelen, terwijl de echte Dagobert zich verdekt opstelt en Donald aanwijzingen geeft. Dit verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 9-1996.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: