woensdag 7 september 2011

Poppetjes tekenen in Breda

Aanstaand weekend is het groot feest in Breda. Dan wordt het op een aantal verschillende locaties in het centrum het grote Stripfestival Breda gehouden. De stripbeurs met alle tekenaars, standhouders en uitgeverijen en de verkooptentoonstelling van Henk Kuypers vindt plaats in het Chassé Theater. Daar is ook uitgeverij Boumaar te vinden is met alle Bob Evers albums in zachte en/of harde kaft. En ook de voorlopig laatste exemplaren buiten Ameland van De verdronken paarden van Ameland, alvorens het album volgende maand in heel Nederland in de winkel ligt.
Hans signeert zaterdag, niet in de stand van uigeverij Boumaar, maar op de Kunststripbeurs in het Graphic Design Museum, met daar ook de primeur van de nieuwste prenten: de Vano-Morphoses, ofwel de making of van Bob Evers, Rhonda en Puppy from Hell, en van de speciale illu-glicée. Ook van de Rhonda-prent uit Kampen zijn nog enkele exemplaren te krijgen en verder de kerstkaarten, posters, kortom zo ongeveer alle extra’s rond de strips van Vano. Af ent toe wisselen we af en dan verhuizen ook de Bob Evers albums en de Ameland-albums tijdelijk naar de Kunststripbeurs in het Graphic Design Museum.
Buiten deze twee locaties is er nog van alles te zien en te doen in o.a het Centrum voor Beeldcultuur en de Grote Kerk. En even voorbij Het Graphic Design Museum in de Boschstraat vind je Stripwinkel De Stripspecialist, een van de stripwinkels waar we steevast worden uitgenodigd om te komen signeren als er weer eens een nieuw Bob Evers album is verschenen. Dus mocht je zaterdag bij Hans je bestelde prenten of illu-glicée gaan ophalen, vergeet dan niet om daar ook even een kijkje te nemen. En alle uitgebreide info over de Van-Morphoses en de speciale illu-glicée vind je in de post van Hans hieronder.
We hopen jullie dit weekend allemaal weer te mogen begroeten. Tot ziens in Breda!


Stripfestival Breda

Zaterdag 10 en zondag 11 september 2011

Centrum Breda

Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur

Signeersessies: vanaf 11.30 uur

Chassé Theater

Claudius Prinsenlaan 8

4811 DK Breda

Graphic Design Museum

Boschstraat 22

4811 GH Breda

Info: http://www.stripbeursbreda.nl/

8 opmerkingen:

Anko zei

@frank, 2010 is al een geweest hoor

verkeerde link geplakt denk ik

Frank Jonker zei

Ha Anko,

Dat is snel. Ik ben nog bezig op die blog om een en ander te fatsoeneren. :-) Maar bedankt voor de tip. Is inderdaad wel handig als de juiste data in de post vermeld staan. :-)

Hartelijke groeten,

Frank

HenriekeG zei

Ben jij er ook bij Frank?
Ik ben zaterdag en zondag te vinden in het Chassé theater, om daar met kostuums rond te lopen. Hoe ver is het museum van het theater af? Ik wil graag even langskomen om gedag te zeggen, maar ik kan jammer genoeg niets beloven omdat ik niet weet hoe druk ik zelf ben, en omdat ik ook andere mensen moet begeleiden.

Frank Jonker zei

Ha Henrieke,

Toch ook nog maar even een korte reactie op de blog dan, met aanvullende info. Hans signeert in zijn eentje in het Graphic Design Museum, maar we wisselen af en toe af. Alle locaties in Breda zijn op loopafstand. Het Graphic Design Museum is waarschijnlijk iets van vijf minuten of minder lopen.

Hartelijke groeten,

Frank

Daan zei

Mannen,

ik heb Frank wel zien rondlopen maar ik heb Hans het hele weekend niet kunnen vinden. Toen ik zondag in het museum was vertelde Hanco dat Hans die dag er helemaal niet was, huh?!? Ik heb je dus gemist en dus ook het door mij gereserveerde setje Vano-morphoses niet kunnen afnemen! Heb je nog een setje bewaard? Moeten we even iets anders verzinnen... Ik ben benieuwd naar jullie beider ervaringen in Breda. Ik heb ervan genoten en ben nu behoorlijk bek-af!

Hans van Oudenaarden zei

@ Henrieke: Je helaas niet meer gezien, zaterdag! Begrijp ik het nou goed, heb je het hele weekend IN een kostuum rondgelopen? Wel benieuwd. Als wie dan? Als je eigen maki-charactertje?
@ Daan:
Neeneen, ik was er alleen de zaterdag. De envelop met je bestelling ligt keurig hier. Stuur even een mailtje naar vano apestaartje xs4all punt nl. Dan regelen we het.

HenriekeG zei

Hans:
Inderdaad, als de maki. Er waren ook nog een stuk of wat vrienden van me die in andere kostuums rondliepen.
Ik heb ook wel als 'normaal' mens rondgelopen, maar ik ben je jammer genoeg niet tegengekomen!

Amber Schuurmans zei

Breda host ieder jaar weer bijzonder leuke evenementen, voor alle soorten publiek. Top!