vrijdag 9 september 2011

De nieuwste publicaties

Wat betreft dat ‘nieuw’ als we het over nieuwe publicaties hebben, zijn er eigenlijk maar twee echt nieuw. En wat heel uitzonderlijk is op deze blog: alle echt nieuwe strippublicaties zijn van Hans! Waar het allemaal om gaat is de zojuist verschenen gloednieuwe gratis Stripkrant van BNS (nr 2). 40 pagina’s met strips van z’n 50 stripmakers waaronder Wilma van den Bosch, Daan Jippes, Hendrik J. Vos, Gerard Leever, Mars Gremmen, Jan van Die, Pascal Oost, Pieter Hogenbirk, Herman Roozen, Gerben Valkema en… Hans en Hanco met Help me, Rhonda!
Na de trailer in de Boekenkrant van augustus nu een volgende Help me, Rhonda! –trailer in de zojuist verschenen Stripkrant. Een pagina waarmee Hans destijd zo ongeveer zijn Help me, Rhonda!-blog, zij het zo afgebeeld dat de teksten haast niet leesbaar zijn. En tja, beste bloglezers, zo beeld ik die pagina hier af. Maar in de nieuwe Stripkrant is deze pagina van plaatje tot plaatje en van tekst tot tekst perfect te volgen. En op pagina 19 van de nieuwe Stripkrant, waar de betreffende Help me, Rhonda! pagina groter dan ooit te vinden is.
En die andere nieuwe publicatie dan? Die vind je ook in de nieuwe Stripkrant en wel op bladzijde 36. Daar tekende Hans een fraaie plaat van Grnvld-hoofdredactrice Caroline met daarbij de namen van een heleboel bekende stripmakers en illustrators die in het blad Grnvld te vinden zijn. Uiteraard maakt die prachtige prent op deze pagina deel uit van een advertentie voor Grnvld, het kwartaalmagazine voor de donateurs van Kasteel Groeneveld. En meer info over Grnvld en Kasteel Groeneveld is uiteraard weer te vinden op http://www.kasteelgroeneveld.nl/

En de andere ‘nieuwe’ publicaties van deze week zijn eigenlijk twee herpublicaties en de aankondiging van een strip die nog moet verschijnen.
Eerst maar het oude werk. In de nieuwe Sesamstraat (september 2011) vind je op bladzijde 8 en 9 de strip “Bert en Ernie staan op hun handen”.

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

De titel dekt niet helemaal de lading, want eigenlijk alleen Ernie op zijn handen. Bert vindt namelijk dat je handen, voeten, etc. moet gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. De strip werd al eerder gepubliceerd in Sesamstraat 8-2009 en getekend door onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studios.

Op bladzijde 26 een herpublicatie van m’n allereerste Elmo-strip. Destijds gepubliceerd als ‘Elmo heeft keelpijn’, nu met de titel “Zeg eens aaah’.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Beide titels zijn van toepassing, want wat doet Elmo als hij keelpijn heeft? Juist, hij gaat naar de dokter. De strip werd eerder gepubliceerd in Sesamstraat 19-2009 en getekend door Jutta Langer.

En dan tenslotte de aankondiging voor een heel nieuwe strip die eind van de maand gepubliceerd zal worden.

(Illustratie: © Holco Publications)

In de nieuwe Penny Plus (nr. 9-2011) is namelijk al het een en ander te zien van de strip “EzelPedro in Egypte”. Een strip voor het goede doel, namelijk voor Brooke Hospital (http://www.brooke.nl/) met in de hoofdrol de Nederlandse ambassadeur van Brooke Hospital, EzelPedro. EzelPedro besteedt zelf op bladzijde 6 van de nieuwe Penny Plus al aandacht aan deze strip in “EzelPedro’s profiel”. Maar ook op bladzijde 68 onder de titel ‘Volgende maand in Penny Plus nr. 10” is nog het een en ander van de strip en Brooke Hospital te zien. En nog meer over de strip en Brooke Hospital lees je over een week of drie, vier op deze blog!

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: