maandag 26 september 2011

Nick en Simon in boekvorm

Behalve op onze blog was het afgelopen week ook vrij stil in tijdschriftenland. Geen nieuwe strips in welk tijdschrift of krant dan ook. Gelukkig komt er nog genoeg moois aan. Zoals de nieuwe GRNVLD die ergens rond deze tijd zou moeten verschijnen, of de nieuwe P@per met daarin o.a. Puppy from Hell en een interview met Hans. En als alles goed gaat, zou a.s. donderdag 29 september eindelijk De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34 moeten verschijnen.

Als voorproefje van al dat moois ligt al wel Het grote Nick en Simon boek in de winkel, dat volgens het boek zelf op diezelfde datum had moeten verschijnen, maar nu toch een week eerder al verkrijgbaar is.

(Illustratie: William Rutten (coverfoto)/Comicup Studios (striptekeningen)

Met zo’n 66 pagina’s aan Nick en Simon-strips, waarvan het overgrote deel werd geschreven of medegeschreven door collega-scenarist Ruud Straatman. De andere verhalen zijn van de hand van Thom Roep, Bas Schuddeboom en Jos Beekman. En in het staartje van het boek tref je nog twee verhalen aan, waarvoor ik het scenario schreef.

Op bladzijde 87 t/m 89 vind je het verhaal ‘Meezingers’, een verhaal waarin Nick en Simon een concert van mede-Volendammer Jan Smit bezoeken en daar vervolgens zo hard meezingen dat ze hun stem kwijt raken. En dat terwijl ze de volgende dag zelf moeten optreden. Het idee voor dit verhaal kwam van de Tina-redactie, waarna ik er vervolgens een scenario bij schreef. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafael Ruiz Gilet en eerder gepubliceerd in Tina 13-2011.

Datzelfde geldt min of meer voor het verhaal ‘Naar het ziekenhuis’ op bladzijde 93 t/m 95. Een verhaal waarin Simon tijdens een voetbalwedstrijd zijn knie bezeert en uit voorzorg door Nick naar het ziekenhuis vervoert wordt, niet wetende dat het ziekenhuispersoneel net tevergeefs geprobeerd heeft een optreden van dit Volendamse duo voor hun patiënten te regelen. Ook het idee voor dit verhaal kwam van de Tina-redactie, waarna ik vervolgens deze plot omzette in een scenario. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez en wederom Rafael Ruiz Gilet en werd eerder gepubliceerd in Tina 17-2011.

O ja, en voor de doorgewinterde stripliefhebber is er op bladzijde 15 en 16 'The making of' van de Nick en Simon-strip met het hele proces van scenario tot strippagina.

Geen opmerkingen: