dinsdag 14 december 2010

kerstkaart

Traditioneel maken Frank en ik, in samenwerking met onze onvolprezen Willem Hageman van de Boekenhalte, rond deze tijd van het jaar, weer ons Bob Evers kerstkaartje. Voor vrienden, relaties en natuurlijk ook voor een beperkt aantal trouwe fans. Ook dit jaar natuurlijk!!!
Het leek me slim om dit jaar het tekenen van de kerstkaartvoorstelling  te proberen te combineren met de BE-"commission" van dat moment. (Commissions zijn tekeningen op bestelling en bij die commissions verkoop je wel de originele tekening, maar hou je de copyrights ervan zelf. ) Twee vliegen in één klap. De fan z'n origineeltje en ik meteen m'n kerstkaart. Zo gezegd en gedaan.

Hierboven alvast een detail. Misschien is het met de kerstsfeer wel een beetje wringen geworden, want niks warme choco's  in de sneeuw ofzo. Op de voorkant van de nieuwe BE-kerstkaart komt namelijk de virtuele voorplaat van het virtuele BE-album 20: Vreemd Krakeel in Californië !!!

Maf als kerstkaart natuurlijk, maar tegelijk ook wel erg leuk! Misschien is hier zelfs een thema voor volgende kaarten, prenten en commissions geboren? De covers van alle toekomstige albums?

3 opmerkingen:

Robert zei

Ik ben gelukkig al in het bezit van een aantal BE-kerstkaarten (gekocht op de beurs in Houten dit jaar)en wil deze nieuwe ook graag toevoegen aan mijn collectie. Dus Hans, geef ze niet allemaal weg, reserveer er 1 voor mij en laat even weten wat de prijs is en waar ik het geld naar moet overmaken. Alvast hele fijne dagen voor jou en voor Frank.

Hans van Oudenaarden zei

Hee Robert,
Ik heb er nog een paar achtergehouden, hoor. Zet ik volgend jaar in VANO-winkeltje.

Robert zei

Thanks Hans. Ik hou je winkeltje in de gaten en ga de kaart zeker bestellen bij je!