zaterdag 18 december 2010

De achterkant

“Frank, dit is onze nieuwe kerstkaart. Een scene uit Vreemd Krakeel in Californie. Eigenlijk geen kerstsfeer. Maar verzin jij daar toch maar eens een leuke tekst bij voor de achterkant.” Aldus Hans een kleine maand geleden. En wat doe jij dan? Juist je gaat er serieus over nadenken. M’n eerste associatie met de prent zelf was een soort Nieuwjaarsfeest, dus toch een beetje eindejaarsfeer. Vuurwerk, champagne, dat soort dingen. Een spetterend Nieuwjaar, dat klinkt al aardig als een oud en wens nieuw wens op z’n Bob Evers. Maar dan, wat moet ik Vreemd Krakeel in Californie? Wil die opdrachtgever misschien graag dat die titel ook op de kerstkaart staat? En snappen de mensen die wel de strips lezen maar de boeken van Willy van der Heide niet kennen, wel waar dat ‘vreemd krakeel’ op slaat? En wat gebeurt er eigenlijk met Bob Evers in 2011? Wordt De Jacht op het Koperen Kanon al voorgepubliceerd, of is Hans volgend jaar december nog druk aan het tekenen? Verschijnt wellicht en geheel onverwacht “Een vliegtuigsmokkel met verrassingen” als deel 0 in album? Of wellicht eerst nog ergens anders in voorpublicatie?Alles is nog mogelijk. Maar dat Hans ooit ergens zal beginnen met het tekenen van De Jacht op het Koperen Kanon is misschien wel het meest zekere op dit moment. Dan maar een link daarmee gelegd op de kerstkaart. En zo kwamen we uiteindelijk op de tekst uit die je hier ziet.

Maar, beste Bob Evers vrienden en vriendinnen, het is hem niet geworden. Want er was ook nog de supervisie van Caroline. En die vond al die tekst achterop veel te veel van het goede. Wat dan wel? Dat zie volgende week op deze blog, of, voor wie het geluk heeft op die heel lange adressenlijst van Caroline te staan, een dezer dagen in de brievenbus.
Prettig weekend allemaal!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben benieuwd... De kaart is nog niet gesignaleerd in Amersfoort :( ... Leuk weekend!! -J-.

Anoniem zei

Nou Frank,
Beide opties, deel 0 en deel 6 volgend jaar, zou betekenen een heel mooi 2011!!
Hartelijk dank voor de mooie kerstkaart en ik wens jullie, het volledige "Bob Evers Team", hele goede feestdagen.
Stef

Jack Nowee zei

Dag Frank, Hans en Caroline,

Kaart is gisteren in de bus gevallen. Met dank! Erg leuk.
Vliegtuigsmokkel met verrassingen als nummer 0 ?!!
Dat zou mooi zijn. Ga jij natuurlijk herschrijven, Frank?!

Ben benieuwd.

Groet,
Jack

Frank Jonker zei

Ha -J-, Stef en Jack,

Graag gedaan die kerstkaarten. En gelukkig dat ze goed zijn aangekomen. Hopelijk hebben jullie ook leuke kerstdagen gehad?
En wat betreft de eventuele Bob Evers albums in 2011, voor een deel 6 moet Hans toch wel na Nieuwjaar beginnen met tekenen. En "Een vliegtuigsmokkel met verrassingen" kan alleen als deel 0verschijnen met de toestemming van Koen Wijnkoop. En tja, sorry Jack, maar dat eventueel herschrijven kan ook alleen met toestemming van Koen. Anders moet het gewoon een heel nieuw scenario worden met (deels) nieuwe tekeningen van Hans, en dan zou het, (chrono-)logisch gezien, deel 25 in de stripreeks moeten worden.:-)

Hartelijke groeten,

Frank