maandag 27 december 2010

De laatste bladen van 2010

Het aftellen is begonnen. Met de witte kerst van 2010 achter de rug en de top 2000 op de radio is het nog minder dan vijf dagen tot aan 2011. Intussen liggen ook de laatste tijdschriften van 2010… en de eerste van 2011. Met daarin in totaal een drietal nieuwe publicaties.
In de laatste Donald Duck van dit jaar (nr 52-2010) vind je op bladzijde 23 t/m 25 een Tokkie Tor verhaal met daarin het tweede heroptreden van Bo’s grote liefde schooljuffrouw Clara. Sneeuw vormde uiterdaad de inspiratie voor het verhaal, waarin Bo het hart van juffrouw Clara probeert te winnen door de grootste en mooiste sneeuwtor voor haar te maken die hij maar kan bedenken. Maar het is juist Bo’s sneeuwtor die er voor zorgt dat Juffrouw Clara en haar klas in grote moeilijkheden komen.

Het thema van de eerste Sesamstraat van 2011 (januari 2011) heeft als thema ‘Avond en Nacht’. En omdat kleine kinderen rond die tijd echt wel in bed liggen, spelen beide strips in de nieuwe Sesamstraat zich af in de slaapkamer.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Op bladzijde 6 in ‘Elmo droomt’ droomt Elmo over een reis naar de maan. En omdat er ook bij Elmo de volgende ochtend buiten nog sneeuw ligt, kan hij iets van die droom waarmaken. Dit verhaal werd uiteraard weer getekend door Jutta Langer.

Het verhaal ‘Bert en Ernie kunnen niet slapen’ op bladzijde 32 en 33 begint met Ernie’s bekende kreet uit het televisie-programma Sesamstraat; “Bert, slaap je al?”

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

En zoals gewoonlijk is Bert daarna ook wakker. In dit geval zorgt hij er wel voor dat Ernie in slaap, maar om daarna zelf opnieuw in slaap te vallen is natuurlijk een heel ander verhaal. En zoals gebruikelijk werd ook dit Bert en Ernie verhaal weer getekend door onze vrienden van de Braziliaanse Magic Eye Studios.

Geen opmerkingen: